En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa supera la plaga de l'eruga del boix

A hores d'ara la plaga està controlada i sembla que ja ha passat pels seus moments més destructors
Roger Isern | 30 de maig de 2022
La Garrotxa supera la plaga de l'eruga del boix

L'eruga del boix ha estat una de les pitjores enemigues de la zona natural de la Garrotxa dels últims anys. Una plaga que va arribar de cop i de forma incontrolada sense poder-hi fer res per salvar milers de boixos. A la Garrotxa va destruir molta zona boscosa on no hi havia cap impediment que frenés el seu desenvolupament. Això va provocar una crisi que a hores d'ara sembla que està fent els primers passos de la recuperació, on això sí, molts exemplars ja no es poden salvar perquè són totalment irrecuperables. El director del SIGMA és Francesc Canalias en declaracions al 5 minuts més de Ràdio Olot.

En un inici es tenia la hipòtesi que l'eruga no atacava a zones de més de 1000 metres d'altitud, fet que va quedar desmentit quan va passar de la Garrotxa al Ripollès i a comarques del nord de Catalunya. Una plaga que ha obligat a fer un tractament diari als exemplars com els del Parc Nou d'Olot. I quina és la realitat de l'ergua del boix a dia d'avui?

Als boixos morts se'ls deixa com a fusta morta per un interès de biodiversitat, important per a l'ecosistema del territori. S'espera que l'eruga del boix no torni a fer el mal que ja ha causat als boixos de la Garrotxa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Olot veu amb bons ulls la construcció del parc eòlic marí de l’Empordà

Es tracta d’un projecte que suposaria la generació de 45% de la demanda elèctrica actual de tota la demarcació de Girona

Els veïns de la Vall d’en Bas podran formar part d’una comunitat energètica

L’Ajuntament ha aprovat instal·lar diverses plaques fotovoltaiques en equipaments municipals

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum