En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa serà més present que mai al Parlament i al Govern

Tres garrotxins estan al Parlament i Anna Barndas és la nova secretària general de Medi Ambient
Pau Masó | 14 de juny de 2021
La Garrotxa serà més present que mai al Parlament i al Govern

Pere Macias, Joan Boada, Daniel Terradelles, Lluís Guinó o Santiago Vilanova han estat garrotxins que en l’última dècada han format part del Govern o el Parlament de Catalunya. La presència de garrotxins en la política nacional ha permès, en algunes ocasions, poder desencallar qüestions comarcals. Aquesta legislatura de Pere Aragonès comptarà amb quatre garrotxins en la política catalana: Francesc Ten, Salvador Vergés i Bartomeu Compte al Parlament i Anna Barnadas com asecretària general de Medi Ambient. Des de la Garrotxa creuen que això “ha de ser clau” per projectes del territori. L’alcalde de Sant Jaume de Llierca és Jordi Cargol.


Qui també podria estar a la política catalana és el republicà Lluís Juncà, un altre garrotxí que aquests últims anys ha ocupat el càrrec de director general de Promoció Econòmica. La cartera ha caigut en mans de Junts i es desconeix si ocuparà algun altre càrrec. L’alcalde de Castellfollit, Miquel Reverter, també creu que és important que la Garrotxa tingui representació al Govern i al Parlament.


La primera tinent d’alcalde de Besalú, Fina Surina, va més enllà i reclama que la “manera de fer de la Garrotxa” també s’impregni a la política catalana.


Entre les principals qüestions d’àmbit català que la Garrotxa té sobre la taula hi ha les variants d’Olot i les Preses, l’aplicació del Pla Especial de l’Alta Garrotxa, la futura planta de triatge o la tarifa integrada del transport públic. Són projectes que amb més presència que mai de garrotxins al Parlament i al Govern podrien tenir més facilitats per desencallar-se.

També et pot interessar

Pep Berga, sobre la variant: "Preferiríem un 2+2, però ens posem al costat de la Generalitat"

L'alcalde entén que hi ha consens en un 1+1 inicial i demana que es compensi la “renúncia” al 2+2 amb més rapidesa per començar com més aviat millor les obres de la variant

El PSC torna a reivindicar el 2+2 a la variant d’Olot davant la possibilitat d'un únic carril

Els socialistes demanen que això no sigui així i que es projectin directament els quatre carrils perquè la variant sigui “segura i ràpida”

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum