En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa registra més d’un 80% d’ocupació durant els caps de setmana de juliol

Les xifres superen les dels anys anteriors pel que fa l’ocupació entre setmana i durant els caps de setmana
Roger Isern | 12 d'agost de 2022
La Garrotxa registra més d’un 80% d’ocupació durant els caps de setmana de juliol

Foto: Turisme Garrotxa


Les dades d’ocupació turística d’aquest juliol a Olot mostren una consolidació de les pernoctacions. Aquest últim mes s’ha omplert de mitjana el 55,45% de les places disponibles, una xifra similar a la de 2021, que va ser de 55,75%. També està 4 punts per sobre de la de 2020 que va ser d’un 51,01%. En canvi, als caps de setmana de juliol l’ocupació turística ha estat superior al 80%. El 23 de juliol es va fregar gairebé el 90% d’ocupació, essent el dia amb els números més alts del mes de juliol. La regidora de Turisme d’Olot és Gemma Canalias.

La natura continua essent el principal interès de les persones que visiten Olot i la Garrotxa. La gran majoria dels visitants estan interessats en conèixer la ciutat, el volcà Montsacopa, la Moixina i la Fageda. Els itineraris (43,87%) i les activitats en família (8,51%) han estat les activitats més sol·licitades aquest juliol. Canalias destaca els interessos dels visitants.

Una dada significativa és el nombre de pernoctacions que fan els vistants a Olot i a altres municipis de la Garrotxa. Aquest juliol, un 48,41% de les persones ateses a l’Oficina de Turisme, han passat quatre o més nits a la ciutat, és a dir, 10 punts percentuals més que l’any passat. La regidora de Turisme, Gemma Canalias, remarca que és una dada que s’està consolidant a la comarca.

El que també s’ha incrementat aquest mes de juliol són les atencions fetes des de l'Oficina de Turisme d'Olot. Durant el mes de juliol s’han atès 2.375 persones, la qual cosa representa un augment del 21,1% en relació amb l’any passat. La majoria dels visitants que s'han apropat a l'Oficina han estat famílies, gairebé la meitat del total, i parelles, dos perfils de visitants principalment procedents de les comarques de Barcelona. Des de Turisme Garrotxa confien que si la tendència es manté a l’agost es poden arribar a superar les dades de 2019, l’any previ a l’inici de la pandèmia.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum