En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa recupera la normalitat després del temporal Filomena

Aquest matí el transport escolar ha funcionat amb normalitat
| 11 de gener de 2021
La Garrotxa recupera la normalitat després del temporal Filomena

La Garrotxa recupera la normalitat després d’un cap de setmana marcat per les nevades que han emblanquinat la meitat de la comarca. Aquest matí el transport escolar ha funcionat amb normalitat, coincidint amb l'obertura dels centres educatius, i els transports públics recuperen totes les línies. Avui, però, cal circular amb molta precaució tant al volant com a peu, ja que les glaçades han convertit la neu del cap de setmana en gel.

Foto: Pau Masó


El temporal Filomena ha arribat a la Garrotxa en el millor moment: un cap de setmana de confinament municipal, el tancament del comerç no essencial i, en conseqüència, la mobilitat reduïda a la mínima expressió. Aquests factors han fet que els ciutadans hagin pogut gaudir de la neu sense problemes importants ni incidències remarcables. La primera nevada va caure la matinada de dissabte. Des de les 4, els carrers van quedar emblanquinats de neu que queia a cotes inferiors als 400 metres. Les precipitacions de neu van afectar només la part nord de la comarca, mentre que des de Sant Jaume de Llierca fins a Besalú només hi ha plogut durant part del cap de setmana. Tot i les restriccions de mobilitat provocades per la pandèmia, hi va haver problemes de circulació al vial Sant Jordi d’Olot, on alguns tràilers van quedar-hi atrapats per la neu i els van haver de remolcar amb tractors. Una vintena de màquines van estar treballant des de la matinada de dissabte per netejar els carrers d’Olot on a mesura que avançava el dia s’hi veien molts ciutadans gaudint de la neu que no parava de caure i que va acumular gruixos d’entre cinc i deu centímetres.

Imatge de la Vall d'en Bas (Ràdio Olot)


Santa Pau i la Vall d'en Bas, on més ha nevat

A la Garrotxa, on més va nevar va ser a Santa Pau, a la Vall d’en Bas i a la Vall del Bac. A Santa Pau és on es van acumular gruixos més importants: a Can Xel i a Ca La Guapa en van arribar a tenir fins a 16 centímetres. El dispositiu de seguretat i emergències muntat i coordinat des del Consell Comarcal de la Garrotxa va seguir les incidències que es van reduir a la neteja de carreteres principals i secundàries. Els municipis estaven especialment preocupats per poder donar cobertura als nuclis i masies disseminades. Tots els inconvenients es van solucionar a mesura que va anar avançant el dissabte i les precipitacions de neu van desaparèixer. A la Vall d’Hostoles, tot i les nevades, es van aguantar bé els serveis bàsics i l’electricitat i la telefonia va estar operatius en tot moment.

El poble de Santa Pau completament nevat (cedida)


Cap incidència viària

En general, no va ser necessari tallar la circulació a cap via. Es va suspendre el transport públic d’Olot i les línies de Teisa cap al Ripollès i cap a Girona, passant per Amer.

Aquest matí, el transport escolar ha funcionat amb normalitat, però amb la mirada posada al gel. El glaç serà protagonista fins a la desaparició de la neu acumulada als carrers. Per tant, màxima precaució a l’hora de circular tant en vehicle com a peu per la ciutat. La brigada ha repartit sal pels carrers més afectats perquè el desgel sigui més ràpid.

La nevada ens deixa una estampa de fotografies que heu pogut compartir a través del whatsapp de la ràdio (682.900.600) i amb l’etiqueta “NevadaRadiolot” a les nostres xarxes socials.

També et pot interessar

La Fira de la Llet reconeix a Josep Guix per la seva promoció del sector lleter

Guix és des de fa més de 25 anys el director del programa 'Trenquem el Cuc' de Ràdio Olot.

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum