En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa quedarà totalment perimetrada amb franges antiincendis a mitjans del mes que ve

És la principal mesura que ha pres el Consell Comarcal de la Garrotxa per evitar una ràpida propagació del foc en cas d’incendi forestal
Joel Tallant | 25 de maig de 2022
La Garrotxa quedarà totalment perimetrada amb franges antiincendis a mitjans del mes que ve

Amb les altes temperatures i la sequera acumulada de molts mesos, la Garrotxa continua sent un polvorí, malgrat les pluges de les últimes hores. La hiperfreqüentació, el canvi climàtic i la gran massa forestal que hi ha actualment als boscos de la comarca, converteixen zones com l’Alta Garrotxa en el lloc idoni perquè s’hi produeixi qualsevol tipus d’incendi. Preocupen especialment els anomenats incendis de sisena generació, amb temperatures molt altes i una velocitat de propagació molt gran. Per combatre’l els bombers necessiten tenir les zones habitades ben perimetrades, segons ha dit a Ràdio Olot el director del Sigma, Francesc Canalias.

La mesura antiincendis afecta des de municipis grans fins als diferents nuclis que hi ha a tota la comarca, passant fins i tot per cases aïllades. Tots han de tenir el seu perímetre ben delimitat.

L’Alta Garrotxa ja es va cremar fa cinquanta anys, però en aquell moment, la massa forestal que hi havia no era tan quantiosa com l’actual. Canalias explica com es marquen els perímetres antiincendis.

Les franges antiincendis han d’estar enllestides a tota la comarca a mitjans del mes de juny. És possible que hi hagi algun retard perquè els treballs estan coincidint amb la nidificació dels ocells i això fa que s’enlenteixin. El cost el finança el Consell Comarcal de la Garrotxa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Olot veu amb bons ulls la construcció del parc eòlic marí de l’Empordà

Es tracta d’un projecte que suposaria la generació de 45% de la demanda elèctrica actual de tota la demarcació de Girona

Els veïns de la Vall d’en Bas podran formar part d’una comunitat energètica

L’Ajuntament ha aprovat instal·lar diverses plaques fotovoltaiques en equipaments municipals

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum