En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa quedarà totalment perimetrada amb franges antiincendis a mitjans del mes que ve

És la principal mesura que ha pres el Consell Comarcal de la Garrotxa per evitar una ràpida propagació del foc en cas d’incendi forestal
Joel Tallant | 25 de maig de 2022
La Garrotxa quedarà totalment perimetrada amb franges antiincendis a mitjans del mes que ve

Amb les altes temperatures i la sequera acumulada de molts mesos, la Garrotxa continua sent un polvorí, malgrat les pluges de les últimes hores. La hiperfreqüentació, el canvi climàtic i la gran massa forestal que hi ha actualment als boscos de la comarca, converteixen zones com l’Alta Garrotxa en el lloc idoni perquè s’hi produeixi qualsevol tipus d’incendi. Preocupen especialment els anomenats incendis de sisena generació, amb temperatures molt altes i una velocitat de propagació molt gran. Per combatre’l els bombers necessiten tenir les zones habitades ben perimetrades, segons ha dit a Ràdio Olot el director del Sigma, Francesc Canalias.

La mesura antiincendis afecta des de municipis grans fins als diferents nuclis que hi ha a tota la comarca, passant fins i tot per cases aïllades. Tots han de tenir el seu perímetre ben delimitat.

L’Alta Garrotxa ja es va cremar fa cinquanta anys, però en aquell moment, la massa forestal que hi havia no era tan quantiosa com l’actual. Canalias explica com es marquen els perímetres antiincendis.

Les franges antiincendis han d’estar enllestides a tota la comarca a mitjans del mes de juny. És possible que hi hagi algun retard perquè els treballs estan coincidint amb la nidificació dels ocells i això fa que s’enlenteixin. El cost el finança el Consell Comarcal de la Garrotxa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum