En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa posa fil a l’agulla a un nou model de rebuda dels visitants

El Consell Comarcal hagi iniciat un procés de debat i reformulació del model actual amb diversos ajuntaments
| 10 de desembre de 2020
La Garrotxa posa fil a l’agulla a un nou model de rebuda dels visitants

La gran afluència que s’ha viscut a l’estiu als gorgs i a la tardor a la Fageda ha fet que el Consell Comarcal hagi iniciat un procés de debat i reformulació del model actual amb diversos ajuntaments. Ara es recolliran idees i es redactarà un llistat d’accions que es podrien començar a aplicar a finals de l’any que ve. 

L'aparcament de Can Serra a la Fageda (Ramon Esteban)


Ho ha explicat l’alcalde de Santa Pau al programa Km21 de Ràdio Olot. Pep Companys diu que ja fa uns mesos que s’hi treballa i que, de moment, el nou document està liderat pel Consell Comarcal, juntament amb els municipis més afectats (Olot, les Preses, la Vall d’en Bas i Santa Pau). Tot això sense deixar de banda la resta de municipis que també hi acabaran participant. Companys explica que, principalment, el gran tema a tractar és la mobilitat.

 

El nou model de rebuda de visitants es definirà juntament amb el sector privat. Una empresa recollirà propostes i dinamitzarà el procés de redacció del document tenint en compte la veu d’ajuntaments, organismes comarcals i actors privats. Es preveu que amb mig any, hi hagi les accions definides i després es puguin desenvolupar.

 

Companys creu que el nou model de la Garrotxa pot ser pioner i un exemple per a altres zones de Catalunya. L’alcalde de Santa Pau es mostra esperançat amb què aquest nou projecte pugui posar fi a una sobrefreqüentació que ha anat a més.

 

Des de fa un temps s’han impulsat iniciatives que no han tingut prou promoció ni èxit com el “Bus dels Volcans” que connecta Olot amb la Fageda, o la nova via ciclista que ressegueix la carretera de Santa Pau. Són eines que, entre altres de noves, s’espera potenciar en el nou model de rebuda de visitants que s’ha començat a cuinar a la Garrotxa.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum