En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa inverteix

Tot i la crisi, a la Garrotxa es continuen fent inversions. 17 empreses de la comarca rebran 952.000 € en ajuts Leader per dur a terme nous projectes.
| 30 de juliol de 2013
La Garrotxa inverteix

Tot i la crisi, a la Garrotxa es continuen fent inversions. 17 empreses de la comarca rebran 952 mil euros en ajuts del programa Leader per dur a terme nous projectes. Aquestes iniciatives subvencionades implicaran la creació de 24 llocs de treball a la comarca.

En la última convocatòria d’ajuts Leader s’hi van presentar una seixantena d’empreses que volien fer noves inversions i sol·licitaven suport econòmic. D’aquestes, 26 companyies de la Garrotxa i l’Alt Empordà han aconseguit finalment aquests ajuts que sumen 1,2 Milions d’€. En el cas de la Garrotxa són 17 les empreses que han entrat en aquest programa d’ajuts europeus. Es tracta de 7 companyies del sector agroalimentari, 5 del turístic i 5 microempreses que, en total, rebran 952.000 € per poder desenvolupar els seus projectes. Jordi Terradas, gerent d’Adrinoc (l’ens gestor dels ajuts), assegura que "els benefactors d’aquests diners solen ser emprenedors que necessiten una empenta per començar el seu negoci o bé empreses que estan ampliant o diversificant la seva producció. En molts casos, sense aquests ajuts, no podrien tirar endavant els seus projectes".

Però a banda de l’aportació econòmica, el programa Leader també inclou el suport d’un tècnic que acompanya i assessora l’empresa per dur a terme millores en la seva gestió empresarial.

Abans de finals d’any s’obrirà una nova convocatòria d’ajuts Leader. Les empreses interessades en participar-hi poden fer ja les seves sol·licituds. Cal tenir en compte que, a banda d’altres requisits, és indispensable NO haver fet la inversió per la qual es demana ajuda econòmica. Les empreses que no van entrar en la última convocatòria es poden tornar a presentar. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum