En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa iniciarà una prova pilot de busos llançadora entre les Preses i Santa Pau

Es vol impulsar en els pròxims mesos per tal de reduir la massificació de vehicles privats a la comarca
Roger Isern | 4 d'octubre de 2022
La Garrotxa iniciarà una prova pilot de busos llançadora entre les Preses i Santa Pau

La mobilitat segueix sent una de les principals preocupacions del Consell Comarcal de la Garrotxa i els ajuntaments de la comarca. I és que la massificació de vehicles és cada cop més elevada i això en alguns municipis comença a tenir les seves conseqüències. El pas constant de vehicles per zones com les Preses és un problema que ja afecta la vida diària de veïns i veïnes. Per tal de solucionar el problema i alhora contribuir amb la reducció d’emissions de CO2, volen  engegar una prova pilot de busos llançadora entre Les Preses i Santa Pau. Serviria per traslladar la gent a punts com la Fageda d’en Jordà, un dels reclams turístics més importants de la zona, sobretot en aquesta època de l’any. En declaracions a l’Alcalde Respon d’Olot Televisió, l’alcalde de Les Preses Pere Vila, explica que és un projecte interessant, però sobretot necessari.

A les Preses ja han fet un disseny previ d’on s’ubicaria l’aparcament de vehicles. Seria a la zona del polígon industrial i comptaria amb un espai on podrien haver-hi més de mig miler de cotxes. Vila explica que els hi hagués agradat que estigués situat a l’entrada del poble, per la banda de Bracons, però no hi ha espai suficient.

A qui també beneficiaria els busos llançadora és a Santa Pau. El seu alcalde Pep Companys, explica que hi estan treballant i mantindran reunions amb els veïns de diferents zones del municipi per tal de traçar un recorregut útil i que redueixi el pas de cotxes.

La prova pilot dels busos llançadora entre les Preses i Santa Pau s’espera que pugui ser una realitat a finals d’aquest mateix any. Si és necessari, augmentaran la freqüència de busos per tal de contribuir a la millora de la mobilitat a la comarca.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Bicis Actives ha repartit 18 bicicletes a Olot

L'objectiu del programa és recuperar les que estan en desús i cedir-les a persones que en necessitin però no puguin afrontar-ne el cost

Olot formarà part del sistema tarifari integrat de les comarques de Girona

Això suposarà una rebaixa dels preus dels tiquets, sempre i quan el viatger es mogui dins la demarcació

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum