En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa estrena un nou catàleg de la seva biodiversitat

Se centra en el Parc Nou i els paratges de la Moixina, entorns naturals únics del paisatge de la comarca
Roger Isern | 9 de juny de 2022
La Garrotxa estrena un nou catàleg de la seva biodiversitat

En resposta a l’elevadíssim interès de la zona, l’any 2015 es va iniciar el projecte: ‘Catàleg de biodiversitat dels paratges de la Moixina i del Parc Nou’. Entre els principals objectius hi ha recopilar tota la documentació disponible sobre la biodiversitat de l’àmbit de la Moixina i el Parc Nou i establir, mitjançant els estudis de camp corresponents, catàlegs actualitzats dels principals grups que s’hi troben com els ocells, els mamífers o la flora entre altres. Es dedicarà especial atenció a avaluar la situació de les espècies protegides, amenaçades o d’interès patrimonial i també a les espècies exòtiques invasores. Això ha de permetre disposar d’una eina bàsica d’interpretació i conservació de la diversitat biològica i plantejar els estudis i documents de gestió necessaris per assolir els objectius plantejats al Pla director dels espais verds d’Olot. El director del Parc Natural de la Zona Volcànica és Xavier Puig.

El Catàleg de biodiversitat dels paratges de la Moixina i del Parc Nou és un projecte promogut pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA), l’Ajuntament d’Olot i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En aquests anys el projecte ha anat avançant i ja s’han completat els estudis de flora vascular, briòfits i mol·luscs. En breu, finalitzaran els treballs sobre lepidòpters. Puig remarca que aquest estudi no és només pels professionals de l’àmbit.

Entre els primers resultats dels estudis, destaca el descobriment d’una espècie de fong nova per la ciència: la Psathyrella codinae, descrita pels experts de la Societat Micològica Joaquim Codina de Girona, i que durant els tres anys d’estudi només es va localitzar en una única ocasió, el 2017, sobre un tronc de roure pènol. El veritable valor dels Paratges de la Moixina i el Parc Nou és que en un territori tan reduït, ja s’hi ha trobat prop de 2000 espècies.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum