En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

La Garrotxa enceta el 2022 amb diversos projectes i reptes a la vista

En infraestructures, aquest any s’espera veure l’inici de la redacció dels projectes constructius de les variants de les Preses i Olot
Pau Masó | 3 de gener de 2022
La Garrotxa enceta el 2022 amb diversos projectes i reptes a la vista

Any nou, vida nova. I així serà per alguns projectes garrotxins que naixeran aquest 2022. Un dels més destacats és l’Espai Cràter. La seva inauguració està prevista per aquest primer trimestre de l’any. Havia de ser durant les últimes Festes del Tura, però l’Ajuntament calcula que serà cap al febrer. El director de l’Espai Cràter, Xevi Collel, deia això fa pocs mesos.

Un altre equipament que començarà a néixer aquest 2022 és el nou centre d’atenció primària del barri de Sant Miquel d’Olot. Salut ja ha pressupostat les obres per aquest any i la infraestructura ha de permetre ampliar la cobertura sanitària i millorar les condicions de treball dels professionals. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, explica el calendari de les obres.

En relació a infraestructures, aquest 2022 pot ser l’any en què les variants d’Olot i les Preses facin un pas important en direcció a la seva construcció. El Departament de Territori treballa perquè aquest any es pugui començar a redactar el projecte constructiu de les carreteres. La idea del Departament és que la variant d’Olot es construeixi, d’entrada, amb un carril per banda igual que la variant de les Preses. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, deia això en la seva última visita pública a Olot el mes de juliol.

Aquest primer trimestre del 2022 Acció Climàtica hauria de dir la seva sobre el model final que va proposar Territori per la variant d’Olot. Qui també haurà de dir la seva és el Consell Comarcal de la Garrotxa amb la futura planta de triatge. El 2021 es va obrir la porta a ubicar-la a Beuda amb un altre format: una planta de gasificació. En parla el president del Consell, Santi Reixach.

De moment, el projecte segueix validant-se i a l’espera de confirmar el sí del poble de Beuda i del Departament d’Acció Climàtica. Amb relació al medi ambient aquest 2022 el nou model de recollida de residus amb contenidors digitalitzats es continuarà desplegant a diferents pobles. A més, el Consell també preveu començar a posar en pràctica el nou pla estratègic dissenyat des de la ciutadania. El seu impulsor és Francesc Canalias.

En matèria cultural, aquest any que tot just comencem s’ha d’estrenar la segona pel·lícula de Carla Simón, anomenada ‘Alcarràs’, i que s’ha rodat a Lleida. I també és bo recordar que aquest 2022 serà també l’últim any natural dels mandats polítics. El maig del 2023 hi haurà noves eleccions municipals.

També et pot interessar

La Garrotxa estudiarà expandir el transport a demanda

Ho vol fer a la Vall del Llierca, Maià de Montcal, Sant Ferriol o Beuda

El transport a demanda de la Vall d’en Bas es consolida

En total l’han utilitzat més de 3.600 persones, el que representen vint usuaris diaris. Això ha permès reduir a la meitat els quilòmetres d’expedició i la contaminació que tindria el servei si fos una línia convencional

Estàs escoltant


Volum