En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa arriba a l’objectiu europeu de recollida selectiva

El 2018 la comarca va reciclar un 53% dels seus residus
| 24 d'octubre de 2019
La Garrotxa arriba a l’objectiu europeu de recollida selectiva

El 2018 la comarca va reciclar un 53% dels seus residus, una xifra que supera en tres punts la que Europa ha marcat als municipis per a l’any 2020. A més, la Garrotxa segueix sent la comarca gironina que més recicla. A nivell català se situa en setena posició.      

El 2018 la Garrotxa va reciclar més de la meitat dels residus que va generar (Ràdio Olot)


El director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, ha presentat aquest dimecres a Girona les dades dels residus municipals gestionats durant l'any 2018 a les comarques gironines. Segons aquest balanç, la Garrotxa torna a ser la comarca on més es recicla i, a més, ha millorat resultats d'un any per l'altre. El 2018 la recollida selectiva va ser d'un 52,72%, mentre que el 2017 va ser un 47%. Són cinc punts més d’un any per altre.  Segons Tost, l’èxit de la Garrotxa recau en “la individualització” de la recollida.

 

El 2018, la Garrotxa va fer una prova pilot a diferents municipis per veure quin sistema de recollida era més factible. Aquest 2019, Santa Pau i Argelaguer ja han posat en marxa els contenidors tancats amb targeta personalitzada. Per la seva banda, Besalú ja fa un any que va instaurar el porta a porta amb un resultat positiu que ha permès reciclar al voltant del 80% dels residus.

La Comissió Europea estableix que els països membres hauran d'haver arribat l'any 2020 a un objectiu d'un 50% de reciclatge sobre els residus generats. Un objectiu que incrementa gradualment cada cinc anys fins al 2035. Així, l'any 2025 caldrà arribar a un 55% de reciclatge, el 2030 un 60% i el 2035 un 65%. Aquells ajuntaments que no ho compleixin es poden enfrontar a sancions. Pel que fa a la Garrotxa hi ha 10 municipis que no compleixen el 50% de recollida selectiva que exigeix Europa per l’any que ve: són Mieres, Montagut, les Planes d’Hostoles, les Preses, Riudaura, Sant Aniol de Finestres, Sant Ferriol, Sant Jaume, Sant Joan i la Vall d’en Bas.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum