En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa activa mesures per controlar l’aforament dels espais naturals de cara a Setmana Santa

A punts com l’Alta Garrotxa i les Planes d’Hostoles es regularà l’accés per evitar aglomeracions de visitants
| 29 de març de 2021
La Garrotxa activa mesures per controlar l’aforament dels espais naturals de cara a Setmana Santa

A punts com l’Alta Garrotxa i les Planes d’Hostoles es regularà l’accés per evitar aglomeracions de visitants. A Sadernes només es permetrà l’aparcament a les zones habilitades i hi haurà punts d’informació. A les Planes, només es podrà visitar els gorgs amb reserva prèvia, tal com es va fer durant l’estiu passat.

L'aparcament de Sadernes (Consorci de l'Alta Garrotxa)


De fet, al poble garrotxí les mesures ja s’han activat aquest cap de setmana i s’allargaran fins passat l’estiu. Per visitar els gorgs de les Planes s’haurà de pagar cinc euros per persona a partir de 12 anys. El tiquet per accedir als gorgs es pot retirar des de la pàgina web de l’Ajuntament i es tracta d’un sistema que ja es va dur a terme l’estiu passat. El consistori ha apostat per repetir-lo aquest any per tal d’evitar aglomeracions i frenar la degradació dels espais naturals. L’alcalde de les Planes, Eduard Llorà, explica que qui no tingui tiquet s’enfronta a una sanció econòmica.

 

L’aforament dels gorgs de les Planes està limitat a 200 persones al dia. Una xifra menor que la que pot acollir l’Alta Garrotxa. Tot i així, a la zona de Sadernes el Consell Comarcal i la Diputació de Girona també tenen previst posar en marxa mesures aquesta Setmana Santa. Es regularà l’accés motoritzat, de manera que només es podrà aparcar als pàrquings indicats i s’informarà quan estiguin plens. A través de controladors en el terreny, Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals se sancionaran aquells vehicles que estacionin al voral de la carretera o espais no indicats. L’assessor del Consorci de l’Alta Garrotxa és Francesc Canalias.

 

Canalias demana que se segueixin les recomanacions de Salut i que la gent compleixi amb les indicacions de les autoritats.

 

A part de les mesures de les Planes i l’Alta Garrotxa, durant aquesta Setmana Santa també es controlarà l’aforament dels aparcaments de la Zona Volcànica per evitar que hi hagi sobreocupació a espais com La Fageda o els volcans Croscat i Santa Margarita.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Energy Tools fa una aposta decidida i s’expandeix a l’estat espanyol

La companyia garrotxina ha aprofitat la falta de competitivitat de les empreses distribuïdores de gas i electricitat, per fer-se un forat en el camp de les energies alternatives

Cauen dos arbres de grans dimensions a Olot en un mateix cap de setmana

El regidor de Medi Ambient d’Olot, Aniol Sellabona, qualifica d’accident lamentable la caiguda d’arbres que s’ha produït aquest cap de setmana

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum