En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Flama del Canigó posa llum a la revetlla de Sant Joan

Tot i que és un acte amb foc, no suposa cap perill davant el gran risc d’incendi que viu Catalunya
Roger Isern | 23 de juny de 2022
La Flama del Canigó posa llum a la revetlla de Sant Joan

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. Nuri Batallé, vocal d’òmnium Garrotxa i membre de la comissió de la Flama del Canigó, explica quina és la història de la Flama.

A la Garrotxa hi ha 15 punts on la flama passa o hi arriba. A Olot el centre neuràlgic de l’acte serà a la Plaça del Carme. Batallé explica com es viurà aquest acte a casa nostra.

Des de l’arribada de la pandèmia, l’administració francesa ha canviat els permisos i protocols habituals. Actualment, està prohibit l’accés al cim en cotxes i, per tant, l’única manera d’accedir-hi és a peu en un mínim de 6 hores de pujada i 6 de baixada. Pel que fa a la baixada, hi ha certes restriccions amb les torxes.

La Flama del Canigó arribarà aquesta tarda a Olot i la resta de la Garrotxa on farà un recorregut pel centre de la capital amb el més d'un centenar de persones que hi col·laboren.

També et pot interessar

Creixen les ofertes i atencions gestionades per Dinàmig

En el que portem d’any, el servei d’ocupació ha atès un 11 per cent més de persones que el mateix període de l’any passat

Tornen els robatoris especialment a la gent gran coincidint amb l’arribada de l’estiu

Els Mossos d’Esquadra recomanen tenir els diners controlats i vigilar qui els envolta ara que s’acosta l’època de les pagues dobles

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum