En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Filomena arriba de ple a la Garrotxa

El temporal de neu, vent i fred afecta la comarca amb poques incidències
| 9 de gener de 2021
La Filomena arriba de ple a la Garrotxa

La neu s'ha convertit en protagonista aquest dissabte a la Garrotxa amb gruixos d’entre cinc i deu centímetres en funció de la zona. Mentre la part alta de la comarca és on ha nevat més a les últimes hores, a la zona sud, la poca neu que ha caigut de matinada s’ha convertit en pluja. Les màquines llevaneus estan treballant a tot la comarca i, de moment, no hi ha incidències destacables. A Olot hi ha hagut problemes de mobilitat puntuals amb alguns vehicles que han sortit de la via sense més conseqüències. La previsió és que continuï nevant durant tot el dia i, probablement diumenge al matí. 

El Firal d'Olot ben nevat (Pau Masó)


A Olot, les llevaneus han començat a netejar a les 4 de la matinada. La poca mobilitat d’un dissabte ha fet que les màquines hagin pogut treballar bé, segons l’alcalde de la ciutat, Pep Berga.

 

Durant tot el matí ha estat caient neu i això també ha dificultat la circulació. Hi ha hagut sortides de la via d’alguns vehicles a primera hora, però sense importància. Els punts més crítics han estat la pujada de la Solfa i alguns punts de l'avinguda Sant Jordi, on, fins i tot, s'ha hagut de remolcar un tràiler que ha quedat encallat. L'alcalde de a ciutat també diu que la situació pandèmica i les mesures del Procicat han ajudat a les tasques de neteja.

 

Foto: Pau Masó


El Consell Comarcal ha activat el grup de coordinació

Des de la matinada 22 màquines llevaneus estan netejant els carrers d'Olot. També n'hi ha desenes que treballen a altres municipis afectats com Santa Pau, la Vall d'en Bas, Vall de Bianya o les Preses. Totes elles estan coordinades pel Consell Comarcal i els ajuntaments. Estan netejant les vies principals. El president del Consell, Santi Reixach, explica que des d’ahir a la tarda està activat el dispositiu d’emergències.

Imatge de la Vall d'en Bas (Ràdio Olot)


Vall d'en Bas i Vall del Bac, zones més afectades per la neu

Les zones més afectades per la neu són la Vall d’en Bas, on s’han acumulat entre cinc i deu centímetres de neu, i la Vall del Bac. L’alcalde d’en Bas, Lluís Amat, diu que tot i els gruixos la situació està controlada i que no hi ha problemes destacables.

 

A la Vall d’Hostoles, s’han acumulat cinc centímetres de neu, funcionen tots els serveis bàsics i no hi ha problemes destacables. L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Artur Colomer, diu que les principals incidències estan als nuclis disseminats.

 

A Santa Pau estan a l’espera de que la neu vagi remetent, tampoc han tingut problemes destacables. Han treballat per garantir els accessos i per netejar les vies principals. També estan pendents de garantir l’arribada als nuclis i masies disseminades. A la banda sud de la comarca, hi ha molta més tranquil·litat perquè la neu s’ha convertit en pluja des de primera hora del matí.

També et pot interessar

Donar a llum enmig del coronavirus: "Darrere la mascareta, hi ha un somriure"

Durant la pandèmia s'han produït una vintena de parts a l'Hospital d'Olot

La FES i PIMEC signen un conveni per portar cursos de formació a Olot

Aquests cursos estan finançats pel Consorci per a la Formació Contínua i estan adreçats a professionals en actiu

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum