En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La falta de personal també trastoca al comerç

És un dels denominadors comuns de tots els sectors després del pas de la pandèmia
Roger Isern | 20 de juny de 2022
La falta de personal també trastoca al comerç

Des de l’arribada del coronavirus el març del 2020 a les nostres vides gairebé tot ha canviat. Una frase es va apoderar d’aquells dies en què no es feia la llum: ‘’Tornarem a ser els mateixos’’. Però exactament no ha estat del tot cert com es pot comprovar en el món laboral, on sectors com el comerç es veuen perjudicats per l’encariment de preus dels materials i de les despeses del dia a dia en llum, aigua i gas. Una de les altres circumstàncies que perjudica el sector és la falta de mà d’obra qualificada. La imatge de veure cartells d’‘es busca personal’ ja és un continu a la comarca en qualsevol punt on hi hagi un comerç. La presidenta de l’ACO és Anna Planella en declaracions als 5 minuts+ de Ràdio Olot.

Una de les facetes que ha fet canviar aquesta tendència és l’hàbit de comprar per Internet. Una pràctica que s’havia de fer durant la pandèmia al haver-hi restriccions sanitàries que dificultaven la mobilitat. Ara, moltes botigues són punts de recollida de la compra que prèviament s’ha buscat a la xarxa.

Des del sector comercial confien que hi hagi un repunt de la demanda aquest estiu i reclamen que la mà d’obra professional faci el pas endavant per treballar-hi.

També et pot interessar

Creixen les ofertes i atencions gestionades per Dinàmig

En el que portem d’any, el servei d’ocupació ha atès un 11 per cent més de persones que el mateix període de l’any passat

Tornen els robatoris especialment a la gent gran coincidint amb l’arribada de l’estiu

Els Mossos d’Esquadra recomanen tenir els diners controlats i vigilar qui els envolta ara que s’acosta l’època de les pagues dobles

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum