En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Fageda 'pateix' amb massa gent

L'alt nombre de visitants provoquen un cert dany ecològic als llocs més visitats del Parc Natural, sobretot la Fageda d'en Jordà.
| 5 de novembre de 2012
La Fageda 'pateix' amb massa gent

L’alta afluència de visitants que hi ha a la tardor a la Fageda d’en Jordà provoca un dany ecològic a l’espai. Segons el director del Parc Natural de la Zona Volcànica, hi ha prou espai protegit per acollir tots els visitants, però el problema és que tothom vol anar als mateixos llocs. De moment, els intents per distribuir millor els visitants no estan funcionant.

Foto: Viquipèdia

Aquest fenomen que es coneix com a “hiperfreqüentació” causa danys ecològics, sobretot amb l’erosió dels camins d’accés, que a la llarga poden provocar fins i tot esllavissades. El problema no és el nombre de visitants, que el parc podria acollir bé, sinó que es concentren sobretot en els mesos de tardor i al voltant de la Fageda d’en Jordà. El director del Parc Natural, Xavier Puig, ha explicat que hi ha moments puntuals on tanta gent afecta l’espai natural però també a la imatge del Parc.

La renovació de la Carta Europea de Turisme Sostenible ha de servir per trobar una solució a aquesta “hiperfreqüentació”. De moment però, les mesures preses per intentar repartir millor els visitants no estan donant resultats. Els altres espais, tot i ser semblants, no tenen el renom de la Fageda d’en Jordà. Puig ha explicat que algunes de les mesures preses fins ara han passat per repartir millor els visitants en el tram que va fins a Santa Pau.

Uns altres dels punts molt freqüentats del Parc Naturals són els volcans Croscat i de Santa Margarida. En aquests espais, segons ha explicat el mateix Puig, s’ha aconseguit frenar l’erosió amb diferents mesures que s’han pogut fer amb els acords de col·laboració amb l’Obra Social de la Caixa.

Des del passat mes d’octubre, aparcar a Can Serra és de pagament, una prova pilot que ha de servir per què els visitants prenguin consciència de la importància de mantenir l’espai en condicions i que s’allarga fins a principis de desembre.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum