En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La CUP Olot reclama solucions per fer front a l’emergència climàtica

El partit groc proposa una moció al ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous perquè la ciutat sigui termoregulada
Redacció | 28 de juliol de 2022
La CUP Olot reclama solucions per fer front a l’emergència climàtica

Imatge de la roda de premsa de la CUP Olot (Aniol Puigvert)


El canvi climàtic no és una previsió, és un fet del qual patim els efectes any rere any, i que seran cada cop més greus. Augment de temperatures, canvi en els cicles o tipus de conreus, tempestes, plagues, etc. Des de la CUP Olot consideren que és essencial aconseguir que Olot sigui un municipi resilient, capaç d’adaptar-se a la nova realitat, tant a l'estiu (ampliant la vegetació urbana, generant espais d'ombra i optimitzant el consum d'aigua), com a l'hivern (aprofitant l'energia del sol i millorant els sistemes d'aïllament i climatització). Municipis com Molins de Rei, Vic, Figueres, Granollers o Sant Andreu de la Barca estan aplicant ja mesures per transformar la ciutat en termoregulada. En el cas dels espais a l’aire lliure, els refugis climàtics són àrees on la combinació de verd, ombra i aigua provoquen una disminució de la temperatura, ja sigui en zones existents o de nova creació. El regidor i portaveu de la CUP a l’Ajuntament d’Olot és Jordi Gasulla.

En el cas d'Olot, segons el partit groc es considera que es disposa d'àrees a prop del Fluvià, fonts i places envoltades d’arbres i ombra on la temperatura en els mesos de calor és efectivament més agradable. Des de la CUP Olot consideren que la ciutat compta amb poc arbrat viari i a places i parcs; massa gespes sense coberta arbrada; massa superfícies dures que generen illes de calor i, en general, poca cobertura arbòria densa.

La CUP Olot durà al ple d’aquest dijous la moció per transformar Olot en una ciutat termoregulada, un aspecte que segons el partit ha de ser un forma per evitar un problema que a hores d’ara ja és urgent.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum