En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La crisi dels preus es comença a notar en la despesa dels clients de la restauració garrotxina

El sector ha detectat una frenada durant les últimes setmanes i ho atribueix a l’increment dels preus. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa es mostra preocupada per una possible disminució del consum
Pau Masó | 9 de maig de 2022
La crisi dels preus es comença a notar en la despesa dels clients de la restauració garrotxina

Foto: Pau Masó


Els últims dos anys la restauració ha viscut confinaments que els han obligat a tancar els locals. Els últims mesos el sector també ha vist com els preus de les primeres matèries s’han disparat. I ara, també veuen com els clients comencen a regular la despesa a causa de la crisi dels preus. Ho confirma el president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra.

Al sector li preocupa que el consum es restringeixi en un moment en què surten de dos anys complicats per culpa de la pandèmia i es troben en plena recuperació. Xifra explica que han de fer equilibris entre el preu de les primeres matèries i el que creuen que està disposat a pagar un client que comença a estrènyer el cinturó.

Recuperant-se de la pandèmia

La restauració es mira de reüll la situació perquè considera que si les famílies comencen a ajustar despeses, els restaurants poden ser un dels primers perjudicats. Xifra recorda que els establiments encara estan pagant les conseqüències de la pandèmia, entre elles els crèdits ICO.

Durant l’últim mig any, alguns productes com la vedella, el xai o algunes verdures han arribat a pujar de preu fins a un 60%. La llum o el gas són altres costos que s’han disparat i que han portat a l’equilibri les finances dels restaurants. El sector, però, va gaudir d’una bona tardor, a més d’una Setmana Santa amb molta ocupació, i les perspectives són bones de cara a l’estiu. 

També et pot interessar

Radiografia de la indústria de la Garrotxa: la més potent de Girona, però també la més antiga

La indústria garrotxina és tradicional, amb poques empreses joves i una forta presència de companyies de gran dimensió

La Garrotxa tanca la Setmana Santa 2022 amb un 85% d'ocupació

Pel que fa als restaurants, valoren positivament les ocupacions, però afirmen que han començat a detectar menys despesa per part del client

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum