En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La CE recomana la biomassa per la Garrotxa

La seva utilització seria fàcilment aplicable a empreses de la zona, segons ha assegurat un portaveu a Ràdio Olot.
| 8 d'octubre de 2012
La CE recomana la biomassa per la Garrotxa

La Comissió Europea apunta que la biomassa és una bona font d’energia per la Garrotxa. La utilització d’aquest tipus d’energia renovable és fàcilment aplicable a les empreses de la zona. Aquestes són algunes de les conclusions que s’han pogut treure d’aquest primer seminari d’Energia i Medi Ambient.

La biomassa és una font d’energia renovable i relativament neta que pot contribuir a pal·liar el dèficit energètic actual. Unes característiques que s’han defensat durant les jornades del seminari i que s’adapten a les particularitats del territori garrotxí. Mantenir els boscos nets i així evitar els riscos d’incendis forestals són alguns avantatges d’aquesta font d’energia.

L’energia eòlica, la fotovoltàica o la térmico-solar són altres fonts d’energia de què també disposa la comarca. Segons ha explicat el cap de premsa de la Representació de la Comissió Europea a Espanya Terradellas un ventall de possiblitats molt ampli que hauria d’aconseguir trobar l’equilibri exacte entre unes i altres.

També ha volgut remarcar que la utilització d’aquestes energies renovables depèn en molts casos dels emprenadors de la zona. Defensa que l’ús d’aquestes fonts ja no és una eina a l’abast de grans multinacionals, sinó que petites i mitjanes empreses també han de saber potenciar aquests nous recursos que se’ls ofereixen. 

Aquestes idees i altres són les que s’han pogut veure i escoltar en aquest primer seminari d’Energia i Medi Ambient que ha tingut lloc a l’hospici d’Olot. Una triologia de conferències que continuarà l’any vinent amb l’aigua com a temàtica principal. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum