En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La carn viatja en tren

Innovacc troba en el tren la millor manera de portar les seves mercaderies a l'estranger. A Espanya serà inviable sense corredor mediterrani.
| 19 d'agost de 2013
La carn viatja en tren

Aquest estiu el clúster carni Innovacc ha començat una prova pilot per enviar mercaderies per tren. Després d’elaborar un estudi que assegura que els costos de fer-ho són entre un 10 i un 15% menors, ara volen comprovar-ne els resultats sobre el terreny. Estan fent enviaments de carn cap al centre i al nord d’Europa, ja que asseguren que la Península Ibèrica no està preparada per a poder-ho fer.

En l’actualitat, pràcticament tot el producte carni viatja per carretera des de les fàbriques fins al seu destí. Innovacc ha elaborat un informe, amb la Cambra de Comerç de Girona i la de Barcelona, segons el qual els sortiria més barat portar-ho fins a l’estació intermodal del Voló,  a França, des d'on sortiria amb tren fins a l’estació de destí. El gerent d’Innovac, Eudald Casas, explica que ara estan corroborant si el que diu l’informe és cert. Per això, aquest estiu han començat a fer enviaments de mercaderia a diferents països d’Europa.

Una de les prioritats del sector carni és que per tren es garanteixi la cadena del fred, ja que si es trenca perden tot el producte. Mentre això és viable a Europa, a Espanya no ho és tant. Casas assegura que "sense corredor mediterrani és impossible fer l’enviament a la Península Ibèrica".

A banda de la falta d’infraestructures com el corredor mediterrani per poder enviar a la Península, Casas reclama també que "la gestió sigui més fàcil". Posa com a exemple el cas francès, on una empresa gestiona els combois, avisa dels horaris de sortida, i les empreses només s’han de preocupar de dur els contenidors fins a l’estació d’origen. A Espanya, en canvi, cal que les empreses es posin d’acord per tal d’organitzar el transport.

Casas recorda que enviant les mercaderies per tren es reduirà despesa, però també cost energètic, a més de treure molts camions de les carreteres, el que podria ajudar a reduir la sinistralitat. Innovac, amb seu a Olot, agrupa les principals empreses del sector carni porcí de Catalunya. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum