En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant, Neus Asin i Pere Farjas

La campanya #LaRosaVerda vol que el Parlament reguli l'ús recreatiu del cannàbis

L’associació de Catfac també vol lluitar contra l’estigma que tenen les persones consumidores de marihuana
| 27 de gener de 2016
La campanya #LaRosaVerda vol que el Parlament reguli l'ús recreatiu del cannàbis

La federació Catfac, que agrupa 25 associacions del cànnabis darreu de Catalunya, esperen assolir la regulació del cànnabis aporfitant la nova legislatura i el procés d’independència. Volen regular-ne l’ús recreatiu. és un dels objectius a mes de lluitar contra la imatge errònia que tenen els seus usuaris per la resta de la societat.

 canabis


La coordinadora de Catfac és Gemma Lago i afirma que vivim a una societat on som lliures de decidir. Per aquesta raó, s’ha de respectar a les persones que decideixen consumir marihuana i per tant canviar les lleis que la regulen actualment. Des de l’associació no parlen de legalitzar sinó de regular-ho. D’aquesta manera es controla el mercat il·lícit i el narcotràfic i les persones que vulguin fumar puguin accedir a un producte de més qualitat i que fins i tot ho puguin cultivar ells mateixos. Des de les associacions que conformen el Catfac defensen un model de consum distribuït a partir d’associacions canàbiques directament a la persona consumidor. Ho ha explicat a Ràdio Olot la mateixa Gemma Lago.

Lluita contra l'estigma

L’associació de Catfac també vol lluitar contra l’estigma que tenen les persones consumidores de marihuana i que moltes vegades no té cap relació amb el tòpic. Segons Gemma Lago, és una imatge que s’ha d’anar trencant amb el temps i amb l’ajuda dels polítics. Des de l’associació es va impulsar la recollida de firmes per la Iniciativa Legislativa Popular ‘Rosa Verda’. Aquesta proposta integrava les propostes per resoldre els problemes als quals s’enfronten les persones consumidores. En total, van aconseguir més de 67 mil firmes que ja s’han presentat al Parlament.

La investigació amb el Biotral

Respecte a l’assaig que va realitzar Biotral a França i va acabar amb la mort d’un dels voluntaris, Lago ha recordat que no té cap relació amb el consum de marihuana. Des del Ministeri de Sanitat francés i de diferents entitats del cànnabis es va emetre una rectificació sobre aquest cas.

També et pot interessar

El Govern celebrarà dissabte a la Garrotxa unes jornades de treball per preparar el nou curs polític

La sessió forma part de l’acord entre ERC i Junts per millorar la coordinació de l’executiu d'Aragonès

Pep Berga, sobre la variant: "Preferiríem un 2+2, però ens posem al costat de la Generalitat"

L'alcalde entén que hi ha consens en un 1+1 inicial i demana que es compensi la “renúncia” al 2+2 amb més rapidesa per començar com més aviat millor les obres de la variant

Estàs escoltant


Volum