En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant i Aniol Puigvert

Joan Espona creu que el desbloqueig de la planta de triatge de la Garrotxa “és qüestió de mesos”

Segons el president del Consell Comarcal aquest 2019 es podria desencallar el projecte
| 8 de gener de 2019
Joan Espona creu que el desbloqueig de la planta de triatge de la Garrotxa “és qüestió de mesos”

Segons el president del Consell Comarcal aquest 2019 es podria desencallar un projecte que està aturat des de fa temps. El Consell segueix negociant amb la Generalitat per trobar l’encaix de la planta al polígon de Politger de Sant Jaume de Llierca. 

Joan Espona és el president del Consell Comarcal de la Garrotxa (Pau Masó)


Des del juny del 2017, quan l’empresa Tavil va aturar els tràmits, la Garrotxa està esperant desencallar la situació de la Planta de Triatge. Fa gairebé ja dos anys que els interessos de la companyia del sector d’envasats i embalatge van xocar amb la planta de triatge. La ubicació del centre de gestió de residus coincideix amb els terrenys on l’empresa garrotxina vol expandir-se. Fins ara, això ha encallat la construcció de la infraestructura comarcal. La Generalitat, l’Agència Catalana de Residus, Tavil i el Consell Comarcal fa més d’un any que negocien. Ara el president del Consell Comarcal, Joan Espona, diu a Ràdio Olot que desbloquejar la situació “és qüestió de mesos”.

 

La planta de triatge està previst que s’ubiqui al polígon de Politger a Sant Jaume de Llierca. El seu lloc exacte ha quedat a l’aire a l’espera de l’acord entre els diferents actors. Segons Espona, es manté la voluntat de portar-la al polígon de Sant Jaume.

Cada any de retard costa 200.000 euros als garrotxins

El centre de gestió de residus de Sant Jaume tindria una capacitat de 25.000 tones de residus a l’any. Un volum que ha d’ajudar a reduir la quantitat de matèria que es porta a l’abocador. Segons Espona, per cada any de retard que acumula la planta la comarca paga 200.000 euros.

 

La planta de triatge costarà 14 milions d'euros i ha d’ajudar a augmentar el reciclatge a la comarca. També ha de permetre allargar la vida de l’abocador de Beuda construït el 1989 i que cada vegada està més al límit de la seva capacitat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant


Volum