En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Innovacc impulsa projectes per fer productes porcins "més saludables"

El clúster carni porcí, amb seu a Olot, celebra els deu anys amb més d'un centenar d'associats
| 26 de juny de 2018

Un làser amb aplicació mòbil per millorar l'assecat dels embotits. És un dels projectes més ambiciosos que lidera el clúster carni Innovacc en el seu desè aniversari. L’associació també ajuda empreses del sector a buscar additius naturals que substitueixin els químics.

Innovacc va celebrar la seva assemblea general a Can Trona (ACN)

Té un centenar d’associats, factura més de 4.300 euros i dona feina a 17.000 treballadors. És el clúster carni Innovacc, amb seu a Olot, que aquest any celebra el seu desè aniversari. L’associació catalana d’innovació en el sector carni porcí ha impulsat un sistema que consisteix en una mena de làser anomenat NIR que el personal de qualitat posa al damunt dels productes. A través d'una aplicació per a telèfons mòbils, es poden veure els paràmetres que detallen si l'embotit està prou sec o presenta problemes. El sistema permet millorar el procés i tenir informació més precisa. Aquesta és una tecnologia que promou una de les empreses associades a Innovacc. La van veure a Israel, però no tenen constància que s’apliqui enlloc més, de manera que serà pionera a Catalunya. A banda, el clúster presenta altres projectes. També ajuda les empreses del sector a trobar additius naturals, en comptes de químics, tal com diu el gerent del clúster, Eudald Casas.


En la mateixa línia, Casas també ha explicat que treballen per trobar "noves fonts de proteïna" més enllà de les animals.

 


Per a Innovacc, un dels grans reptes que té a l’horitzó el sector carni porcí és obtenir productes cada vegada més "saludables". Per això, pretén avançar en la recerca de fonts de proteïnes de futur.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum