En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

"Independència"

La Garrotxa l'exigeix en una convocatòria sense precedents. Malgrat la pluja, "4 Barres i 1 Estrella" es converteix en un acte històric ple d'emotivitat.
| 6 d'octubre de 2013

La Garrotxa ha cridat Independència aquest cap de setmana Olot. 4 Barres i 1 Estrella ha estat tot un èxit, tot i la pluja que ha deslluït gran part de les activitats, sobretot les nocturnes. La organització en fa una valoració més que positiva. L’actriu Montserrat Carulla, encarregada de posar veu a la reivindicació, ha dit a Ràdio Olot que, per primera vegada en molts anys, Espanya està espantada davant l’actitud dels catalans.

REDACCIÓ | La pluja va ser l’amenaça constant de la jornada organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana de la Garrotxa. Tots els pobles de la comarca, d’una manera o altra, es van sumar al que va ser tota una festa repartida per tota la ciutat. Tastets gastronòmics, exhibicions de danses i balls i activitats de tot tipus van centrar-se al centre de la capital. Un dels actes més esperats va ser al vespre, on a la Plaça Major hi va arribar la cercavila que portava la campana Llibertat feta per a l’ocasió, gràcies a les aportacions populars. En cercavila i amb els Pim Pam Pum Foc, la campana va arribar fins a la Plaça Major, on a ritme de percussió i a cops de martells es va anar desfent la caixa de fusta que la resguardava. Va ser llavors quan en el torn dels parlaments, la presidenta comarcal de l’Assemblea, Toia Codina reconeixia que la jornada havia estat tot un èxit. Toia Codina ha dit que la Garrotxa ha demostrat, una vegada més, la seva força. Codina diu que des d’aquí, s’ha posat un granet de sorra per aconseguir la sobirania de Catalunya.

Codina ha demanat a les administracions la convocatòria de la consulta sense esperar més i apel·la a la veu de la població civil que ja ha dit el que vol amb la via catalana i la gran manifestació de l’11 de setembre de l’any passat. En la seva intervenció, Toia Codina ha anat més enllà i ha senyalat quina hauria de ser la pregunta de la consulta sobiranista.

La veu de la reivindicació la hi va posar l’actriu Montserrat Carulla, la qual va llegir poemes de Josep Maria de Segarra i de Joan Oliver, gran amic personal seu. Abans, però, va apel·lar a l’esforç dels catalans.

Més tard, en declaracions a Ràdio Olot, Carulla va dir que "la cultura de la por s’ha acabat, ja la van passar els nostres avis", va sentenciar. L’actriu va afegir que "Espanya comença a estar preocupada per la causa catalana".

El director de l’Escola Municipal de Música d’Olot, Xavier Montsalvatge, va ser l’encarregat de fer sonar per primera vegada públicament la campana Llibertat que estarà exposada a l’Hospici per tots aquells que la vulguin veure d’aprop. Tot i la pluja, les expectatives de la organització, s’han assolit. 

Totes les fotografies, al Facebook de la ràdio.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum