En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Impuls al sector plàstic

El sector del plàstic, un dels més potents a la Garrotxa, comença a organitzar-se per millorar el producte i vendre'l a l'exterior, amb el projecte AGLOMERA. 
| 10 de març de 2014
Impuls al sector plàstic

Un dels sectors econòmics més potents de la Garrotxa comença a organitzar-se per millorar el seu producte i vendre més a l’exterior. Amb una facturació de 130M€ i 700 treballadors, ara neix el projecte AGLOMERA. Ofereix formació, tallers de creativitat i assessorament per fer més competitives les empreses respecte als països emergents.

ANNA PRAT | Les 25 indústries garrotxines dedicades al plàstic són molt diferents entre sí i bàsicament es dediquen a tres àmbits principals: el de l’automoció, el d’habitatge i el biosanitari. AGLOMERA és un projecte de l’Ajuntament d’Olot per millorar la competitivitat d’aquestes empreses i augmentar-ne el nivell d’ocupació. 

Estats Units, Brasil i Argentina són els principals competidors a nivell internacional. En els mercats emergents, les empreses que fins ara competien amb el preu del producte però que mica en mica també estan canviant la seva gestió empresarial i oferint als seus compradors alguna cosa més que un producte barat. Per això oferir formació als empresaris, organitzar tallers de creativitat i assessorar-los en projectes innovadors que vulguin impulsar és tant important per les empreses del sector. El responsable del projecte, Daniel Bernard, ha explicat que "reinventar-se i innovar per mantenir la competitivitat amb aquests països és la clau".

Un mapeig empresarial va concloure el 2012 que els sectors econòmics més potents de la comarca de la Garrotxa eren l’agroalimentari i el del plàstic. El primer ja té dues iniciatives signades que es posaran en marxa aquest 2014; i el del plàstic s’espera amb el projecte AGLOMERA que en sorgeixin en un futur.    

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum