En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Identifiquen i denuncien els autors de l’enèsima agressió al mural de la façana de l’ajuntament d'Olot

Van ser tres persones de fora la ciutat i l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa ja ha presentat denuncia
Pau Masó | 18 de gener de 2022
Identifiquen i denuncien els autors de l’enèsima agressió al mural de la façana de l’ajuntament d'Olot

Foto: @OlotXindep


Des de fa més de dos anys, l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa penja cada mes un mural dedicat a la llibertat d’expressió en el marc de la iniciativa “Sobrecàrregues”. Aquesta es va engegar després de l’1 d’octubre i enmig de la repressió policial que va patir el moviment independentista. Des de llavors, la iniciativa artística ha estat diana de diferents atacs vandàlics promoguts per sectors unionistes. L’últim va ser fa poques setmanes. Uns desconeguts van estripar i pintar el mural fet per Àngel Bayona. La policia municipal va poder identificar els autors gràcies a les càmeres de seguretat que hi ha al voltant de l’edifici de Can Joanetes. Ho explica l’alcalde d’Olot, Pep Berga.

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, responsable dels murals que es pengen cada mes, ha decidit presentar denúncia. Ho va fer fa quinze dies, encara que altres vegades, els delinqüents han passat per la justícia sense gaire càstig. 

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa pretén seguir exposant murals aquest 2022, tot i els atacs que han patit les seves obres. El col·lectiu ja porta més de 35 peces exposades i, en algunes ocasions, ha valorat l’atac vandàlic com una forma més d’expressió.

També et pot interessar

Pep Berga es tornarà a presentar a les eleccions municipals

L’actual alcalde d’Olot ha explicat que té “il·lusió” i “energia” per tornar a ser l’alcaldable de Junts a la capital de la Garrotxa

ERC proposa fer una consulta sobre els usos de Can Miquelet de Sant Joan

El grup de l’oposició va demanar en l’últim ple fer una consulta per decidir el futur dels terreny

Estàs escoltant


Volum