En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

La història del lleó de Sant Jaume de Llierca ja té el seu llibre

Es tracta d’un conte infantil on s'explica la història d'en Simba i la seva relació amb el gos de la casa
| 28 de maig de 2018
La història del lleó de Sant Jaume de Llierca ja té el seu llibre

En ell s’explica la relació entre l’animal i el gos de la casa on viu. Es tracta d’un conte infantil on els propietaris d’en Simba volen reflexionar sobre la relació entre animals. Aquest cap de setmana es presentarà el llibre en una diada a Sant Jaume de Llierca amb activitats gratuïtes per als més petits. 

En Simba l'estiu pasat amb la Mada i l'Eloi (ACN)


La història es donava a conèixer l’estiu passat. Una parella convivia des de feia anys amb un lleó a la finca que tenen a Sant Jaume de Llierca. Sota el nom de Simba, l’animal menjava, jugava i fins i tot dormia amb la Mada i l’Eloi, els seus amos. La història va tenir un gran ressò mediàtic i es va donar a conèixer per tot l’estat espanyol. Ara, el lleó garrotxí és el protagonista d’un llibre infantil. Es titula “Simba i Tornado” i explica amb il·lustracions la relació entre el lleó i el gos de la casa. El responsable de la finca, Eloi Cardellach, diu a Ràdio Olot que es tracta d’un recull d’anècdotes i fantasia: "Explica la vida d'en Simba i els animals que l'envolten. Hi ha anècdotes que poden haver passat i altres més imaginatives. És una història divertida i que enganxa".

Un llibre que també busca la reflexió

A part de l’entreteniment que pugui oferir el llibre, també es busca la reflexió. La cuidadora d’en Simba, Mada Simbae, diu que l’objectiu també és posar en relleu la cooperació i "lluitar contra el maltractament animal". El llibre s’ha escrit de la mà de l’escriptora espanyola Encarna Arjona, té 166 pàgines i està acompanyat d’il·lustracions. En ell també s’explica la relació que en Simba té amb les persones. Segons la Mada i l’Eloi es tracta d’un animal que necessita companyia.

Un Santuari amb una quarantena d'animals

La vida d’en Simba no és solitària. El lleó conviu amb una quarantena d’animals en el Santuari que la Mada i l’Eloi han construït a Sant Jaume. Un espai que aquest diumenge es podrà descobrir amb la desena d’activitats gratuïtes que s’han organitzat per donar a conèixer la història del lleó garrotxí, convertit ja en un símbol del poble de Sant Jaume i de la comarca de la Garrotxa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant


Volum