En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Hi haurà quarta fase

La importància del poblat ibèric que s’ha descobert a Sant Joan les Fonts ha crescut després de trobar la paret d’una primera casa.
| 4 d'agost de 2014
Hi haurà quarta fase

La importància del poblat ibèric que s’ha descobert a Sant Joan les Fonts ha crescut després de trobar la paret d’una primera casa en molt bon estat de conservació. En la tercera fase també s’ha trobat que la muralla té una amplada “excepcional” i que algunes de les parets estan molt treballades. El creixent interès fa possible que hi hagi com a mínim una quarta fase.

El boscarró de Sant Joan les Fonts (ACN)

JORDI ALTESA | El primer objectiu de les excavacions al Boscarró de Sant Joan les Fonts era confirmar si els ibers van establir-se a la Garrotxa. Un cop això s’ha donat per fet, les arqueòlogues que hi estan treballant pensen ara que pot tenir encara més importància de la prevista. Per una banda, perquè ja han trobat les parets d’una primera casa i per l’altra perquè el mur que encerclava el poblat tenia unes característiques especials.

Davant d’aquest interès ja s’està treballant per fer una quarta fase a finals d’aquest any o principis del que ve. Les tres fases fetes equivalen només a 30 dies de feina. Fuertes ha explicat que l’interès d’aquest poblat de Sant Joan les Fonts ha anat creixent després de cada excavació.

Les dues descobertes, la de la casa i la del perímetre s’han fet a dues zones diferents del poblat. Les construccions al voltant del mur són les que estan en més bon estat però no hi ha esperances de trobar res a la zona central del Boscarró.

En aquesta propera fase s’espera que almenys aquesta primera casa ja es pugui deixar el descobert perquè es vegi més clarament la importància que va tenir aquest poblat ibèric de Sant Joan les Fonts.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum