En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Guàrdia alta

Els antifracking de Riudaura asseguren que seguiran treballant perquè cap altra empresa pugui buscar gas a la zona fent servir aquesta tècnica.
| 16 de maig de 2013
Guàrdia alta

La plataforma antifracking de Riudaura assegura que hi ha 3 empreses que han demanat un permís com el que tenia Teredo Oil. Per aquest motiu asseguren que seguiran treballant per prohibir aquesta tècnica. En una entrevista a Ràdio Olot, també dubten dels resultats de la comissió d’estudi creada al Parlament.

Una trobada a Riudaura de partits polítics. (Riudaura Junts / Martí Albesa)

JORDI ALTESA | Després que la Generalitat hagi anunciat aquesta setmana la suspensió definitiva del permís per a buscar petroli a Teredo Oils, des de la plataforma Riudaura Junts es mostren ferms en no abaixar la guàrdia. De fet, tal i com ha explicat a Ràdio Olot la seva portaveu Blanca Gómez, ja hi ha 3 empreses que haurien sol·licitat poder fer investigacions semblants a la mateixa zona de la Garrotxa, Ripollès i Osona. En aquesta mateixa entrevista a Ràdio Olot, Gómez ha explicat que seguiran treballant des de la Plataforma Riudaura Junts. Assegura que ara tenen més suports socials i polítics i que se senten forts per plantar cara si s’acaben concedint aquests nous permisos.

Gómez ha destacat també la importància de fer-se escoltar al Congrés dels Diputats. Tenen el temor de que la nova legislació que està preparant el govern central els permeti atorgar-se les competències també en concessió de permisos d’aquestes característiques. Per això, temen dels efectes que pugui tenir la comissió d’estudi sobre el fracking que hi ha al Parlament. El tema del fracking també arribarà a debat al Parlament Europeu. El grup socialista ha presentat una pregunta perquè hi hagi un posicionament clar sobre aquest tema.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Canya ja gaudeix de llits elàstics pels més petits a la plaça 1 d'octubre

La iniciativa l’havien demanat els veïns de la zona a les trobades organitzades per l’Ajuntament anomenades ‘Quedem a la plaça’.

Resum de l'any 2021, l'any en què tot torna

La pandèmia torna a centrar el resum de l'any de Ràdio Olot

Estàs escoltant


Volum