En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La granja de Sant Aniol implicada en el cas de grip aviària estava tancada per vacances

Des del 30 de gener que no hi entraven animals i ara esperen si Agricultura els deixa tornar a obrir
| 28 de febrer de 2017
La granja de Sant Aniol implicada en el cas de grip aviària estava tancada per vacances

Aquest dilluns els responsables d’Ànecs de la Barroca havien de reobrir però no ho han pogut fer a l’espera dels estudis que fa el Departament d’Agricultura.

Una granja d'ànecs (ACN)

 

Enmig de les vacances, en Salvador i la Sílvia van rebre la trucada del Departament d’Agricultura que venien a l’explotació per fer mostres de sang als animals, però ja no en tenien. A ‘Ànecs de la Barroca’ tanquen en aquest període de l’any per fer el buit sanitari i les vacances. Si de mitjana tenen uns 300 ànecs, amb una entrada de 100 a la setmana, els últims van entrar el 30 de gener i des d’aleshores no n’hi ha hagut de nous. La majoria d’ànecs que es crien a la demarcació de Girona tenen l’origen en aquesta planta de Sant Gregori on es va detectar la grip aviària. Per tant, a la granja de Sant Aniol el virus no hi va arribar en cap moment, tal i com ha explicat a Ràdio Olot una de les seves propietàries, Sílvia Fonés.

 

Esperen al Departament

Com que la seva granja no està implicada en els fets i de segur que no tenen la grip aviària, ara estan a l’espera de si els donen permís per a reobrir. De moment, segons Fonés, han visitat el Departament a l’espera d’obtenir resposta per si el seu cas els permetria tornar a obrir les portes de la granja quan abans millor ja que aquest dilluns volien reobrir. Per ara, els han dit que s’esperessin.

 

Nou explotacions

Per precaució, després de detectar la presència de la grip aviària, el Departament d’Agricultura va procedir a sacrificar ànecs de nou explotacions de Girona que compraven els animals al centre de Sant Gregori. En aquests casos, a diferència de la de Sant Aniol, sí que hi havia ànecs en el moment de la infecció. S’han sacrificat 500 ànecs a Vilallonga de Ter, 177 a Vilopriu, 5.600 a Fontanilles, 450 a Bescanó, 190 a la Cellera i 380 més a Lliça de Munt. Des del Departament es recorda que un problema de sanitat animal, ja que la influença aviària és una malaltia que afecta les aus i el subtipus H5N8 no es transmet als humans.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum