En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Golf olímpic

La companyia garrotxina Royal Verd farà el primer camp de golf de la història olímpica als jocs de Rio 2016.
| 23 de juny de 2014
Golf olímpic

Una empresa garrotxina està construint el primer camp de golf olímpic de la història. Aquest esport serà disciplina oficial als Jocs de Rio 2016 i ja han començat les obres de construcció de les 40 hectàrees de camp. La companyia també ha posat gespa a camps del Mundial de Brasil.

Eudald Morera, director general de Royal Verd (lavanguardia.com)

JORDI ALTESA | L’empresa Royal Verd ha entrat per la porta gran a Amèrica del Sud posant gespa a 7 dels 12 estadis del Mundial de futbol. I ara, a més, a través de la seva filial al país ja estan fent el que serà el primer camp de golf de la història olímpica que s’estrenarà a Rio 2016, tal i com ha explicat el director general de la companyia, Eudald Morera. La presència al Mundial també els ha permès tenir bones perspectives de firmar contractes amb clubs a Amèrica del Sud però també al Nord d’Àfrica. Royal Verd, amb seu a Les Preses, s’encarrega de cuidar la gespa dels camps del Barça i l’Espanyol, entre d’altres repartits sobretot entre Espanya i França. Morera ha explicat a Ràdio Olot que encara no tenen els contractes tancats però que la presència al Mundial de Brasil els ha obert portes importants.

L’experiència de participar al Mundial els ha permès exportar també la seva  metodologia de treball. Tal i com ha explicat Morera, s’han trobat amb tres reptes. Primer, fer front a la poca cultura de respecte a la gespa on el públic no la veu com un lloc per evitar trepitjar. En segon lloc, la manca de maquinària per fer el tractament i finalment que el tipus de gespa que hi havia és molt tropical, el que complicava el moviment de la pilota. Per això estan satisfets amb la feina feta en aquests 7 estadis, on destaca el de Maracaná, tot i que creuen que encara no han pogut arribar als nivells de qualitat que té la seva gespa als camps europeus. Morera ha explicat que fins ara han aportat coneixement, maquinària i han creat 3 centres de producció. La participació al Mundial i els projectes al Brasil ha fet que 35 persones de Royal Verd a Les Preses s’hagi traslladat a aquest país per tal de fer equips conjunts de treball amb la filial brasilera i el soci local Green Leaf. De moment, hi ha feina assegurada fins al 2016.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum