En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els garrotxins deixen de reciclar més de deu quilos de roba a l’any

Magrat tot, la separació va en augment: l’any passat a la Garrotxa es van recollir més de 150.000 Kg de roba
| 30 de maig de 2018
Els garrotxins deixen de reciclar més de deu quilos de roba a l’any

Des de Roba Amiga diuen que encara queda “molta feina per fer” a l’hora de tractar els residus tèxtils. Dels 14 quilos que genera cada garrotxí només se’n reciclen tres. Tot i els objectius de futur, la separació va en augment: l’any passat a la Garrotxa es van recollir més de 150.000 quilos de roba, que significa un 30% més que l’any anterior. 

Un dels contenidors de Roba Amiga a la Garrotxa


Durant l’any 2017 els garrotxins van reciclar 151.000 quilos de roba usada. Són 36.000 més que el 2016. Un increment del 30% que representa una variació important respecte els últims anys, però que des de Roba Amiga asseguren que no és suficient. Segons la Comissió Europea, cada ciutadà genera 14 quilos de roba usada, d’aquests a la Garrotxa només se’n recicla el 20%. Cada garrotxí separa 2,7 quilos de roba a l’any. Un dels portaveus de Roba Amiga, Xavier Martín, diu a Ràdio Olot que “queda molta feina per fer”.

Difondre la tasca, la línia de futur

Les línies de futur passen, segons Martín, per difondre la tasca que es fa des de Roba Amiga. El portaveu de l’entitat diu que la solidaritat no ha desaparegut, i per això fa falta una millor difusió de la seva tasca.

 

Any rere any els quilos de roba recollits a la Garrotxa han anat a més. En particular el 2017, Martín diu que l’augment ha estat gràcies a l’aposta de l’Ajuntament d’Olot, qui ha instal·lat nou contenidors més d’un any per altre fins arribar als 27. El creixement de la plantilla de l’entitat és una altra de les causes de l’increment.

Sant Joan i en Bas, els que més recullen a part d'Olot

Més enllà d’Olot, les poblacions garrotxines que més roba van reciclar l’any passat van ser Sant Esteve d’en Bas i Sant Joan les Fonts. Actualment, només hi ha quatre municipis de la comarca que no tenen contenidors de recollida de roba usada: són Sant Ferriol, Beuda, Sant Aniol de Finestres i Maià de Montcal. Segons Martín, el fet que hi hagi municipis sense contenidors es deu a una "qüestió logística".

 

Les peces que recull Roba Amiga es classifiquen en dues classes: les reutilitzables que passen a ser de segona mà, i les reciclables que es converteixen en nova matèria primera. L’entitat també lluita contra l’exclusió social contractant persones en risc i generant llocs de treball. També recorden que qualsevol tipus de roba es pot reciclar.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum