En directe
La Missa
amb El Santuari del Tura

La Garrotxa se situa al mapa volcànic mundial

Olot acull el congrés sobre volcans de tipus Maar més important del món
| 21 de maig de 2018
La Garrotxa se situa al mapa volcànic mundial

Olot acull el congrés sobre volcans de tipus Maar més important del món. Fins divendres més d’un centenar de científics de tot el planeta participaran en conferències i coneixeran els volcans de la comarca. És la setena edició d’aquesta trobada que ja ha viatjat per països com Nova Zelanda, Mèxic o Xina. 

El volcà Santa Margarida és un dels volcans tipus maar de la comarca 


L’ona expansiva dels volcans de la Garrotxa arribarà aquesta setmana a tot el món. Des d’avui i fins divendres la capital de la Garrotxa serà epicentre d’un dels congressos mundials sobre vulcanologia més importants del món. Es tracta del Maar Conference, una trobada entre experts i investigadors dels volcans tipus Maar, aquells que han estat formats pel contacte entre lava i aigua subterrània. D’aquest tipus a la Garrotxa hi ha el de Santa Margarida, el de Can Tià a Sant Aniol de Finestres, el Cairat de Sant Joan les Fonts o la Garrinada d’Olot. Més d’un centenar de científics s’estaran aquesta setmana a la Garrotxa, visitaran el Parc Natural de la Zona Volcànica i explicaran els últims avenços i descobriments del món de la vulcanologia. Provenen de 26 països diferents i segons l’alcalde d’Olot, Mia Corominas, això permet situar Olot al mapa.

 

La setena edició del Maar Conference dona el tret de sortida avui amb epicentre a la Sala Torín. La direcció del congrés ha anat a càrrec de l’olotí i investigador de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, Xavier de Bolós. Fins divendres s’han programat desenes de conferències i presentacions. Segons Corominas, el Maar Conference s’afegeix a totes aquelles iniciatives que busquen sumar en la marca volcànica de la ciutat i la comarca.

 

La cultura i la gastronomia local també es donaran a conèixer

Per aquesta setmana volcànica també s’han programat sortides per trepitjar el terreny. El dimecres tindrà lloc una excursió pels indrets volcànics més característics de la Garrotxa. També es donarà a conèixer la cultura i gastronomia local amb activitats com l’actuació dels Xerrics. L’alcalde d’Olot diu que servirà per posar en relleu aquelles iniciatives locals que tenen ressò internacional.

 

Olot es donarà a conèixer entre els investigadors, però el congrés també vol transmetre coneixements a la població local. Per això, s’han programat conferències i activitats obertes a tothom: per exemple, una xerrada sobre la relació entre els terratrèmols i els volcans, o la projecció de documentals i pel·lícules. El setè congrés mundial sobre volcans tipus Maar posarà punt i final el divendres al migdia. Per primera vegada Olot haurà acollit l’esdeveniment planetari i es preveu que no sigui l’última. La ciutat tornarà a presentar-se com a candidata per tornar a acollir el Maar Conference.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

Des del Parc Natural noten l’augment de visites en zones com la Fageda d’en Jordà

Estàs escoltant


Volum