Olot acull el congrés sobre volcans de tipus Maar més important del món
| 21 de maig de 2018
Olot acull el congrés sobre volcans de tipus Maar més important del món. Fins divendres més d’un centenar de científics de tot el planeta participaran en conferències i coneixeran els volcans de la comarca. És la setena edició d’aquesta trobada que ja ha viatjat per països com Nova Zelanda, Mèxic o Xina.
El volcà Santa Margarida és un dels volcans tipus maar de la comarca
L’ona expansiva dels volcans de la Garrotxa arribarà aquesta setmana a tot el món. Des d’avui i fins divendres la capital de la Garrotxa serà epicentre d’un dels congressos mundials sobre vulcanologia més importants del món. Es tracta del Maar Conference, una trobada entre experts i investigadors dels volcans tipus Maar, aquells que han estat formats pel contacte entre lava i aigua subterrània. D’aquest tipus a la Garrotxa hi ha el de Santa Margarida, el de Can Tià a Sant Aniol de Finestres, el Cairat de Sant Joan les Fonts o la Garrinada d’Olot. Més d’un centenar de científics s’estaran aquesta setmana a la Garrotxa, visitaran el Parc Natural de la Zona Volcànica i explicaran els últims avenços i descobriments del món de la vulcanologia. Provenen de 26 països diferents i segons l’alcalde d’Olot, Mia Corominas, això permet situar Olot al mapa.
La setena edició del Maar Conference dona el tret de sortida avui amb epicentre a la Sala Torín. La direcció del congrés ha anat a càrrec de l’olotí i investigador de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, Xavier de Bolós. Fins divendres s’han programat desenes de conferències i presentacions. Segons Corominas, el Maar Conference s’afegeix a totes aquelles iniciatives que busquen sumar en la marca volcànica de la ciutat i la comarca.
La cultura i la gastronomia local també es donaran a conèixer
Per aquesta setmana volcànica també s’han programat sortides per trepitjar el terreny. El dimecres tindrà lloc una excursió pels indrets volcànics més característics de la Garrotxa. També es donarà a conèixer la cultura i gastronomia local amb activitats com l’actuació dels Xerrics. L’alcalde d’Olot diu que servirà per posar en relleu aquelles iniciatives locals que tenen ressò internacional.
Olot es donarà a conèixer entre els investigadors, però el congrés també vol transmetre coneixements a la població local. Per això, s’han programat conferències i activitats obertes a tothom: per exemple, una xerrada sobre la relació entre els terratrèmols i els volcans, o la projecció de documentals i pel·lícules. El setè congrés mundial sobre volcans tipus Maar posarà punt i final el divendres al migdia. Per primera vegada Olot haurà acollit l’esdeveniment planetari i es preveu que no sigui l’última. La ciutat tornarà a presentar-se com a candidata per tornar a acollir el Maar Conference.
Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Galetes estrictament necessàries
Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.
Llistat galetes (nom - duració - finalitat):
moove_gdpr_popup - 1 any - Guarda informació sobre l'acceptació de cookies
Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.
Galetes Analítiques
Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.
El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.
Llistat galetes (nom - duració - finalitat):
_ga - 2 anys - s'utilitza per a distingir usuaris _gat - 1 minut - s'utilitza per a limitar el percentatge de solicituds _gid - 24 hores- s'utilitza per a distingir usuaris
Activeu primer les galetes estrictament necessàries perquè puguem desar les preferències!