En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

La Garrotxa, capdavantera en la gestió de residus a la demarcació

És la segona comarca gironina amb un índex de recollida selectiva neta més alt
| 12 de desembre de 2017
La Garrotxa, capdavantera en la gestió de residus a la demarcació

És la segona comarca gironina amb un índex de recollida selectiva neta més alt, i supera la mitjana catalana. El director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, afirma a Ràdio Olot que la Garrotxa és pionera i modèlica en aquest àmbit. La planta de triatge i trobar el sistema de recollida selectiva més eficient són els reptes de futur de la comarca. 


La Garrotxa va generar més de 28.500 tones de residus municipals durant el 2016. Això significa un creixement del 3% respecta l’any anterior. Es tracta d’un increment que s’ha anat repetint, en diferent mesura, any rere any i que demostra que cal trobar noves maneres per gestionar els residus. La comarca, però, és un dels territoris gironins on millor es recicla segons les últimes dades presentades des de la Generalitat. La Garrotxa té un índex de recollida selectiva neta del 35%, una xifra que la situa en la segona posició a la demarcació, superada únicament pel Gironès. Més enllà de les dades, el president de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, afirma a Ràdio Olot que la "Garrotxa està fent bona feina".

Argelaguer, el municipi que millor recicla

Entre els municipis garrotxins, aquells que millor reciclen són Argelaguer, Sales de Llierca i Sant Jaume. Mentre que Mieres és el terme municipal amb el percentatge més baix de recollida selectiva neta. Segons Tost, els reptes de futur de la Garrotxa passen per dos aspectes clau: la planta de triatge i la recerca d’una recollida selectiva que permeti fer un gran salt.

Per trobar la millor manera de reciclar, la Garrotxa està portant a terme des de l’estiu una prova pilot a quatre municipis de la comarca. A partir d’aquí es podran treure conclusions de quin és el millor mètode. Segons el director de l’Agència de Residus de Catalunya, la Garrotxa té una atenció prioritària pel govern català. Tost diu que la Generalitat "vol aprendre de la comarca".

Actualment cada garrotxí genera 511 quilos de residus l’any, un 30% aproximat dels quals acaben sent reciclats. Per tal d’incrementar aquest percentatge les institucions preveuen encarir els cànons i promoure taxes que redueixin els impostos a qui més reciclen.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

Des del Parc Natural noten l’augment de visites en zones com la Fageda d’en Jordà

Estàs escoltant


Volum