En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

La Garrotxa té un risc d’incendi “moderat”

Bombers i Agents Rurals alerten, però, que no es pot abaixar la guàrdia
| 13 de juliol de 2018
La Garrotxa té un risc d’incendi “moderat”

La primavera plujosa que ha viscut la comarca ha ajudat a reduir el nivell que hi havia en comparació a l’any passat. Bombers i Agents Rurals alerten, però, que no es pot abaixar la guàrdia, ja que l’onada de calor d’aquesta setmana pot fer augmentar el risc. El delegat d’Interior a Girona explica a Ràdio Olot que la Garrotxa té unes característiques diferents d’altres comarques gironines on el risc és més elevat.

L'onada de calor pot fer augmentar el risc d'incendi.

Des de principi d’any, a la Garrotxa hi ha hagut dos incendis forestals que han cremat mitja hectàrea de bosc. Es tracta d’una de les comarques de Catalunya on durant aquest mig any hi ha hagut menys focs. Aquesta regla també es va donar el 2017. Durant tot l’any passat es van produir 12 incendis que van cremar en total una mica més d’una hectàrea i mitja. Aquest estiu la situació segueix amb la mateixa tònica. El Departament d’Interior ha qualificat la Garrotxa amb un risc “moderat” d’incendi. Es tracta d’un nivell menor al de l’any passat. Segons el delegat d’Interior a Girona, Albert ballesta, les pluges de primavera "han ajudat". Tal com avançava Ràdio Olot, aquesta primavera ha estat la més plujosa dels últims cinc anys a la Garrotxa. Malgrat això, Ballesta alerta que "no es pot abaixar la guàrdia".

Diferents nivells a la demarcació

Les característiques geogràfiques i climàtiques de la Garrotxa fan que la comarca tingui risc d’incendi forestal menor que altres comarques de la demarcació. Els punts més calents són l’Alt i Baix Empordà, la Selva marítima i el Gironès.

A la Garrotxa, la zona amb més risc és l’Alta Garrotxa a causa de les seves 33.000 hectàrees de massa forestal. Des de fa mesos es treballa perquè la comarca estigui preparada per la campanya contra les flames. Els Agents Rurals inspeccionen les línies elèctriques, netegen els vorals de les carreteres i es creen franges per aïllar les poblacions de les zones boscoses properes.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant


Volum