En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa recicla el doble que fa deu anys, però encara no ha arribat al 50% de recollida selectiva de residus

La comarca es prepara per implementar nous sistemes de recollida de cara a l’any que ve
| 2 d'agost de 2018
La Garrotxa recicla el doble que fa deu anys, però encara no ha arribat al 50% de recollida selectiva de residus

Ara, el percentatge se situa al 47,43%. L’objectiu per a tot Catalunya és arribar al 60% el 2020. Per aconseguir-ho, la comarca es prepara per implementar nous sistemes de recollida de cara a l’any que ve. Abans, a la tardor, Besalú serà el primer municipi que posarà en pràctica el porta a porta.

Argelaguer té aquests contenidors que s'obren amb targetes de personalització (David Planella)


Fem una fotografia de les dades del 2017 que ha publicat l’Agència Catalana de Residus

El rànquing català

La veïna Osona és la comarca de Catalunya que recicla millor; ja ha complert l’objectiu de recollir selectivament el 60% de tots els residus. La segueixen la Terra Alta i el Pallars Sobirà, amb un 54%. Set comarques més de Catalunya també superen el 50%, però cap d’elles és de la demarcació de Girona.

El rànquing gironí

La Garrotxa continua sent la líder gironina en recollida de residus. Les seves dades han millorat dos punts respecte de l’any passat. Del 45,43% del 2016 al 47,43% del 2017. És el doble si ho comparem amb fa deu anys, quan els garrotxins només separaven el 24% dels residus. Més enllà de la Garrotxa, a la demarcació, també destaca el Gironès, amb un 46,5%, i, tot i millorar, suspenen la Selva i l’Alta Empordà (ronden el 35%).

El rànquing garrotxí

A la Garrotxa, el primer municipi en recollida selectiva de residus és Argelaguer amb un 67%. En aquest poble, els veïns dipositen les escombraries en contenidors tancats que només s’obren amb targetes de personalització. Juntament amb el porta a porta, és el sistema que més bé va funcionar en la prova pilot que la Garrotxa va començar ara fa un any i és el que tot indica que s’imposarà a partir del 2019, quan cada municipi haurà de posar en marxa un nou sistema de recollida. També es vol començar a aplicar el model de pagament per generació. Segons el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, s’ha de premiar qui recicla bé.

Tost diu que només d’aquesta manera s’arribarà a complir l’objectiu que Catalunya s’ha marcat per al 2020: que el percentatge de recollida selectiva de residus arribi al 60%. A la Garrotxa, Argelaguer és l’únic municipi que ja l’ha assolit, i Besalú espera ser el següent. Ara supera el 50% i a partir de l’octubre començarà a aplicar el sistema porta a porta.

Dels 21 municipis de la Garrotxa, a hores d’ara, només Argelaguer, Castellfollit, la Vall de Bianya, Sales de Llierca i Besalú superen el 50% en recollida selectiva. La capital, Olot, està per sobre de la mitjana, amb un 48,39%.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum