En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Garrotxa Domus arriba també al sector turístic

Turisme Garrotxa i La Fundació EuroPACE han signat un nou conveni per millorar l’eficiència energètica dels establiments turístics de la comarca
Roger Isern | 10 de desembre de 2021
Garrotxa Domus arriba també al sector turístic

Turisme Garrotxa i Garrotxa Domus han signat un nou conveni per tal de millorar l’eficiència energètica en establiments turístics de la comarca. A través de la Fundació EuroPACE, s’assessorarà els establiments associats a Turisme Garrotxa per assolir la màxima eficiència energètica i l’ús de les fonts d’energia renovable. Des del sector turístic hi ha interès a fer passos endavant en aquest àmbit,  i complir amb l’estratègia de desenvolupament respectant la carta Europea de Turisme Sostenible. La presidenta de Turisme Garrotxa és Gemma Canalias.  

La Fundació EuroPACE és una fundació privada. Un dels seus patrons principals és l’Ajuntament d’Olot. Fins ara, la fundació estava centrada en el sector domiciliari i ara també farà la funció d’assessorament als propietaris d’habitatges turístics. El president de la Fundació EuroPACE, Pere Macias, explica que cada habitatge té les seves particularitats a l’hora de renovar-se energèticament.

A la Garrotxa, aproximadament el 65% d’edificis van ser construïts abans del 1980, fet que es tradueix a una major despesa energètica i una major quantitat d’emissions de CO2.

També et pot interessar

Les Planes d’Hostoles controlarà el nivell de CO2 a instal·lacions municipals

Ho farà a través de sensors que mesuraran el diòxid de carboni a l’escola i al centre cívic

El transport a demanda de la Vall d’en Bas es consolida

En total l’han utilitzat més de 3.600 persones, el que representen vint usuaris diaris. Això ha permès reduir a la meitat els quilòmetres d’expedició i la contaminació que tindria el servei si fos una línia convencional

Estàs escoltant


Volum