En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa té delimitades les zones on s’haurien de fer les franges de protecció contra incendis

El director territorial d’Interior està “satisfet” amb la feina feta i demana executar les franges “al més aviat possible”
| 16 d'agost de 2018
La Garrotxa té delimitades les zones on s’haurien de fer les franges de protecció contra incendis

El proper pas, i més important, és passar del paper al terreny. Abans, però, cada ajuntament ha d’aprovar el seu mapa. El director territorial d’Interior, Albert Ballesta, està “satisfet” amb la feina feta i demana executar les franges “al més aviat possible”. Són claus per protegir els nuclis i les cases aïllades de possibles incendis.


Tots els nuclis habitats i les cases aïllades han de tenir una franja de protecció d’un mínim de 25 metres d’amplada al seu voltant. Han de ser zones amb menys vegetació que permetin que, en cas d’incendi, el foc quedi aturat i es pugui controlar més fàcilment. Per tenir les franges a la Garrotxa, el primer pas ha estat delimitar els perímetres dels llocs on s’han de fer. Aquesta fase de control i reconeixement dels propietaris afectats per la realització de les franges no ha estat fàcil, però es dona per superada. En parlen a Ràdio Olot el director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, Francesc Canalias, i el director territorial d’Interior, Albert Ballesta.

Ara, s’ha de passar de la teoria a la pràctica, del paper al terreny. Ballesta explica que cada ajuntament ha d’aprovar el seu mapa de franges de protecció contra incendis i que alguns van més avançats i ja tenen els projectes executius fets. Per tant, ja estan a punt per fer les franges. Però aquest no serà l’últim pas. Després, s’hauran de mantenir.

En fase més avançada

La delimitació i execució de les franges de protecció està liderada per la Diputació de Girona i els departaments d’Agricultura i Interior, que treballen conjuntament amb els consells comarcals i els municipis. A la Garrotxa, Beuda i Maià de Montcal són els pobles que tenen la feina més avançada i que, des de fa un any, ja treballen sobre el terreny. Tots dos són a l’est de la comarca, a tocar de l’Empordà. Canalas diu que a la comarca veïna ja hi ha franges fetes, perquè hi ha més risc d’incendi i perquè també hi ha més conscienciació.

Tot i això, Francesc Canalias apunta que la comarca treballa en les franges de protecció d’incendis en els terminis que estaven previstos, dins dels marges del projecte, i creu que la primavera que ve ja se’n podrien executar.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum