En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Funciona amb èxit una prova pilot de reciclatge a l'escola Bisaroques que es podria estendre

El nou aparell té beneficis i ha permès generar quilos de compost per l'hort de l'escola, la jardinera d'Olot i els horts urbans
| 9 de maig de 2017
Funciona amb èxit una prova pilot de reciclatge a l'escola Bisaroques que es podria estendre

L’Escola Bisaroques d’Olot ha estrenat una experiència pilot amb uns nous compostadors de matèria orgànica. Des del gener que tenen en marxa aquests aparells que converteixen les restes de fruita i verdura del dinar del centre en compost per l’hort de l’escola i per altres espais d’Olot. El consistori estudia estendre-la a més centres després de l’èxit.

El compostador i representants d'escola i ajuntament 

Aquesta prova pilot es va idear per tal de provar aquest nou producte al mercat que té tres mides i sumar la voluntat de millorar la formació en reciclatge a l’Escola Bisaroques, que ja des d’un bon inici s’ha interessat per temes de medi ambient i sostenibilitat. D’aquí en va sortir la compra d’un termocompostador giratori que es va posar en marxa el passat mes de gener. Cada cop que l’usuari fa l’aportació aquest va girant i el compostatge tarda unes vuit setmanes en ser una realitat. Ho explica una de les alumnes del centre, Núria Valle, de sisè A.

Creixement i beneficis

A hores d’ara no tot el menjar del menjador passa pel compostador per falta d’espai, el que fa creure amb el potencial que hi ha amb aquest mètode per donar una nova oportunitat a la fracció orgànica. No només hi ha resultats immediats amb el compost i les utilitats que se’n desprenen sinó també amb la conscienciació de la necessitat del reciclatge als alumnes que poden traslladar a casa amb els seus pares. Des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot, Marc Arimany ha explicat que entre els beneficis d’aquest compostador hi ha el fet de ser alçat ja que es pot ventilar més i no fa tanta pudor. A més, queda fora de l’abast d’altres animals.

A banda, la Planta de Compostatge

L’experiència amb aquest compostador a l’escola Bisaroques ha estat pilot i ara el consistori està estudiant comprar-ne més per posa-ho a més centres educatius de la ciutat. De fet, el reciclatge de l’orgànic, el contenidor marró, és una de les assignatures pendents que té encara la ciutat. A Olot, cada dia es recullen 1,16kg per ciutadà. Un 35,43% venen de la recollida selectiva i la resta van al rebuig. A banda d’aquesta nova iniciativa, Olot té 2.000 tones de Fracció Orgànica de Residus Municipals que es tracten a la Planta Comarcal. L’any passat en van sortir 1.219 tones de compost.

 

També et pot interessar

L’Escola Sant Cristòfol de Les Planes celebra cent anys amb la necessitat de més inversions

L’Ajuntament ja s’ha gastat 300.000 euros en quatre anys i l’alcalde demana que la Generalitat també hi col·labori

Els garrotxins cada vegada són més dependents

4 de cada 10 atencions del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa durant l’últim any van estar relacionades amb l'autonomia de les persones

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum