En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Fotografia industrial

Presenten l'Observatori Econòmic i Social de la comarca que mostra un pes important de la indústria en el seu primer informe.
| 20 de juny de 2014
Fotografia industrial

Pràcticament 4 de cada 10 treballadors a la Garrotxa es dediquen a la indústria i d’aquests quasi la meitat al sector agroalimentari. És una de les dades recollides en el primer informe de l’Observatori Econòmic i Social de la comarca que s’ha posat en marxa aquest any. A banda de fer radiografies de la situació econòmica també proposa solucions.  

Presentació de l'Observatori i el seu primer informe (Jordi Altesa)

JORDI ALTESA | Un 37,4% dels garrotxins es dediquen al sector industrial i la Garrotxa es troba en el TOP5 de comarques catalanes amb més treballadors en aquest àmbit. La meitat d’aquests estan al sector agroalimentari, bàsicament la càrnia. Tot plegat en un teixit empresarial on només 7 de les quasi 2.000 empreses de la comarca té més de 250 treballadors. Són algunes de les dades destacades de la primera fotografia de l’Observatori Econòmic i Social de la Garrotxa, segons ha destacat Òscar Rodríguez, president del col·lectiu impulsor Euram. L’Observatori també busca maneres de millorar la competitivitat com per exemple amb l’aposta per l’educació en FP i la millora de les comunicacions, especialment la fibra òptica. També es fa incís en la creixent precarietat laboral que s’està donant a la Garrotxa i arreu com un dels mals a pal·liar. Rodríguez també ha destacat que hi ha falta de llocs de treball de Formació Professional en tècnics de grau mitjà.

Aquesta és la primera edició de l’Observatori Econòmic i Social de la Garrotxa que repassa diferents dades per ajudar a fer instantànies del moment econòmic de la zona. El projecte l’impulsa el Cercle Euram de la comarca amb el suport de l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa, sota el paraigües de la futura Agència de Promoció Econòmica. La intenció és que l’any que ve l’anuari es faci en forma de llibre i tingui més continguts de reconeixement i informació empresarial. Segons ha explicat un dels seus impulsors, Pere Bahí, la intenció és fer accessible la informació a tothom.

Un altre dels objectius que s’han marcat és fer l’índex “42 volcans”, amb les principals empreses de la comarca en nombre de facturació, en referència al nombre total de volcans que té la comarca.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant


Volum