En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Fil a l'agulla a la nova via verda de Bianya, després d'un any d'espera

Les obres començaran la setmana que ve i es connectarà Hostalnou amb Sant Joan les Abadesses
| 7 de febrer de 2020
Fil a l'agulla a la nova via verda de Bianya, després d'un any d'espera

Les obres del nou tram de via verda entre la Vall de Bianya i Sant Joan de les Abadesses començaran la setmana vinent. Costaran 1,3 milions d’euros. Estava previst que s'iniciessin fa un any però s'han endarrerit durant el procés de licitació.


El nou tram de via verda permetrà enllaçar la Vall de Bianya amb Sant Joan de les Abadesses. D’aquesta manera es connectarà la comarca de la Garrotxa amb el Ripollès amb un nou i esperat traçat. Les obres començaran el pròxim dilluns.

La nova via farà uns 17 quilòmetres i s'iniciarà a l'Hostalnou de Bianya, que és on acaba el tram actual procedent d'Olot. Després seguirà per Santa Margarida de Bianya i les valls de Sant Martí, Farró i Sant Ponç, on finalment enllaçarà amb el municipi del Ripollès i les rutes del Ferro i el Carbó. El recorregut no serà planer, ja que haurà de travessar diferents valls, però permetrà anar d’Olot a Ripoll sense baixar de la bicicleta.

L'obra, que es preveu que duri un any, costarà 1,3 milions d'euros, la meitat dels quals es finança amb fons europeus FEDER i la resta a parts iguals entre Diputació i els dos ajuntaments. Es tracta d’un projecte molt esperat per la Vall de Bianya, ja que podria ajudar al sector turístic del municipi.

També et pot interessar

Olot obrirà un nou camí d’accés al volcà de Sant Francesc

Serà per la zona dels horts i es dissenyarà amb l’ajuda dels tècnics del Parc Natural

Les comarques gironines tindran setanta quilòmetres de noves vies verdes

A la Garrotxa, la Vall d’en Bas vol unir tots els nuclis amb carrils bici i a Bianya es connectaran amb Sant Joan de les Abadesses

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum