En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Falten dos mesos

El nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa s'inaugurarà el 6 d'octubre
| 6 d'agost de 2014
Falten dos mesos

Avui falten dos mesos perquè s’inauguri el nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. El president Mas ja ha confirmat per carta a l’alcalde d’Olot que ho farà el 6 d’octubre a les 5 de la tarda. Un cop feta la inauguració, l’Ajuntament calcula que a mitjans de novembre l’hospital ja funcionarà a ple rendiment.

L'entrada d'accés al nou Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa (Jordi Altesa)

DAVID PLANELLA | Dilluns 6 d’octubre a les 5 de la tarda. És la data i l’hora, ara ja totalment confirmades, de la inauguració del nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Falten dos mesos exactes perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, inauguri un equipament molt esperat, que ja fa més d’un any que està construït. Es va acabar el maig del 2013 i, des d’aleshores, el que ha retardat més l’estrena ha estat el procés de compra del material que ha d’equipar la instal·lació.

La inauguració del 6 d’octubre es farà amb autoritats i ciutadans, que podran veure l’hospital per dins. Després, l’alcalde, Josep Maria Corominas, assegura a Ràdio Olot que el trasllat del personal i dels pacients es farà ràpidament al novembre.

A mitjans de novembre, el nou hospital ja hauria de funcionar a ple rendiment. Els professionals i els pacients ja hi seran i el nou material, també. Aquests dies, ja s’estan fent les adjudicacions dels contractes d’aigua, gas i electricitat. Fins ara, eren responsabilitat de la Generalitat, a través d’infraestructures o de l’empresa constructora, i a partir d’ara recauran a l’Ajuntament.

Pel que fa al material de l’actual hospital que també ha d’anar al nou, s’haurà de portar després de traslladar el personal i els pacients. Té un valor de 3 milions d’euros i segons quin tipus serà més complicat de traslladar, però l’alcalde confia que no serà cap problema i que mentre no arribi, l’hospital podrà oferir igualment una assistència de qualitat.

La inauguració del nou hospital d’Olot es farà un mes després de la de l’hospital tranfronterer de Puigcerdà, d’unes característiques molt diferents perquè hi estan involucrats els governs francès i espanyol. L’alcalde d’Olot creu que, després dels hospitals d’Olot i Puigcerdà, passarà molt de temps fins que no se n’inauguri cap més.

La primera pedra del nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es va posar al novembre del 2009 i cinc anys després podrà entrar en funcionament. L’hospital està situat a l’Avinguda dels Països Catalans, a la zona del Pla de Dalt. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum