En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Falta "estima"

El director de l'Escola d'Art d'Olot troba a faltar a vegades "estima" de la ciutat. També demana una residència per acollir estudiants que venen de fora.
| 21 de maig de 2014

L’Escola d’Art d’Olot es reivindica. El seu director diu que tot i els nombrosos premis i activitats que fan, a la ciutat no se’ls “estima prou”. També troben a faltar equipaments com una residència per els cada cop més estudiants que venen de lluny. A hores d’ara, més d’un 60% són de fora de la comarca i en perden molts per la mala connexió de transport públic.

Els claustres de l'Escola d'Art d'Olot (escolaartolot.cat)

JORDI ALTESA | Per l’Escola Superior d’Arts i Disseny, Olot s’està convertint amb un inconvenient més que un avantatge. Tot i tenir 400 alumnes i oferir dos graus universitaris, el seu director creu que a vegades no se’ls té suficientment en compte per la importància que tenen. Toni López diu que el prestigi que té l’escola arreu pels premis que rep, a vegades no es correspon amb estima a la ciutat que els acull.

Una altra de les demandes és la falta de llocs adequats perquè els joves que venen de fora puguin estar-se a Olot. No és tant que faltin pisos de lloguer ni el seu preu, sinó espais com una residència. Dels 407 alumnes que tenen aquest curs un 60% venen de fora de la comarca. Una xifra que està creixent any rere any. Per aquest motiu, assegura López, perden possibles alumnes que ja no troben un allotjament adequat. Finalment, pel què fa a l’ampliació cap a Can Sacrest, considera que no s’hauria de demorar més de 3 o 4 anys, però tem que aquesta ampliació que ha d’oferir unes millors instal·lacions no arribi fins d’aquí a una dècada.

Ara mateix hi ha alumnes participant a diferents projectes com el mural que s’està fent a l’Espai Ideal d’Olot, el disseny d’un vestíbul d’una estació del metro de Barcelona i han tingut un pati al Girona Temps de Flors.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum