En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Fageda d'en Jordà i el turisme, la problemàtica de cada tardor

Unes 2.500 persones poden arribar a visitar la zona en un cap de setmana de tardor
| 13 d'octubre de 2017
La Fageda d'en Jordà i el turisme, la problemàtica de cada tardor

Milers de visitants s'aproximaran en els propers mesos a la Garrotxa per visitar l'espai nautral. Des del Parc Natural no s’ha impulsat cap mesura nova per gestionar l’afluència de vehicles. Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i vigilants privats, vetllaran perquè la carretera no quedi col·lapsada i les persones no caminin pel voral. Des de l’Ajuntament de Santa Pau se segueix esperant una mesura definitiva que redueixi el nombre de vehicles. 


El trajecte habitual des de Santa Pau fins a Olot és de 10 minuts. Durant els mesos de tardor es pot allargar fins als tres quarts d’hora. Els veïns són conscients que cada octubre comença un maldecap que es repeteix cada any. Ho viuen amb resignació i sabent que l’únic que s’hi pot fer és aprendre a conviure-hi a l’espera mesures que millorin la situació. Així ho explica a Ràdio Olot, l’alcalde de Santa Pau, Pep Companys: "No és còmode, ni agradable. La gent ho accepta, tot i que pot crear una mica de malestar. Hem d'entendre que s'hi ha de conviure. No podem prohibir que la gent visiti la Fageda, llavors hem d'intentar conviure-hi".

Per aquest any no s’espera cap actuació diferent de les últimes temporades de tardor. El que si espera l’Ajuntament, des de fa temps, és un pla de mobilitat de la Generalitat que posi ordre. Mentrestant, el consistori segueix impulsant el bus dels volcans que surt des d’Olot i vol intentar que la gent visiti la Fageda durant la tarda.

Cap mesura nova

Des del Parc Natural, l’única novetat que s’ha engegat per aquest any és la implantació d’un sistema automàtic de cobrament a l’aparcament de Can Serra. El president del Parc, Xavier Puig, diu a Ràdio Olot que tota la resta de mesures previstes per aquesta tardor "són les habituals".

A partir del gener es posarà en marxa la construcció d’un carril bici que ha de permetre esborrar la imatge de persones caminant per la carretera. Fins que no arribi, els Mossos d’Esquadra seguiran controlant aquest fet i multant els vehicles mal aparcats. "S'apliquen sancions quan hi ha un vehicle que està en una situació que aquesta sanció és aplicable, és a dir, sobre l'asfalt o generant alguna situació de risc", assegura Puig.

2.500 persones en un cap de setmana

Actualment l’aparcament de Can Serra pot acollir 160 vehicles, si comptem amb el camp adjacent que s’habilita per ampliar l’espai. Es tracta d’una capacitat molt limitada per les 2.500 persones que poden arribar a visitar la Fageda en un cap de setmana excepcional. Es calcula que al llarg de l’any, 95.000 persones visiten l’atractiu garrotxí.

 

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum