En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

"Estem donant més antidepressius que mai"

Ho diu el director de les àrees bàsiques de l’Institut Català de la Salut de la comarca a Ràdio Olot. Els dos últims anys de pandèmia i la situació social i econòmica del moment estan xocant de ple en la població
| 10 de maig de 2022

El doctor Josep Lluís Nicolau, director dels CAP de l'ICS a la Garrotxa (Martí Albesa)


Segons el doctor Josep Lluís Nicolau, el deteriorament de la salut mental de la població es va començar a detectar fa aproximadament un any i els diagnòstics no han parat, sinó tot el contrari. Assegura que, fins i tot, té la sensació que els metges han normalitzat unes situacions mentals de la població que no són habituals. El director de les àrees bàsiques de l’Institut Català de la Salut a la Garrotxa diu això a Ràdio Olot.

Nicolau explica que hi ha diferents situacions que estan convivint i que han portat al deteriorament de la salut mental de la ciutadania. Entre elles hi ha els dos anys de pandèmia, els dols que no s’han fet bé, la situació econòmica actual i, fins i tot, el temor de la guerra d’Ucraïna.

Foto: ACN

Segons el doctor garrotxí és important que cadascú es faci autodiagnòstics per saber si es comporten diferent del que ho feien abans: si estan més enfadats o actuen diferent. Llavors és necessari trobar mesures com activitats o rutines que afavoreixin a millorar aquest estat. I per últim, si la situació no canvia, demanar ajuda.

La salut mental és un dels punts en què la salut pública està posant més el focus en aquests mesos postpandèmics. A la Garrotxa, per exemple, alguns CAP com el de Sant Joan o la Vall d’en Bas ja han incorporat una psicopedagoga que exercirà de referent de benestar emocional.

També et pot interessar

Tall de quinze dies a l'avinguda Sant Jordi d'Olot: comencen les obres al pont de Zamenhoff

Els treballs tallaran durant més d'una setmana aquest tram de l’avinguda Sant Jordi direcció Bracons i es desviarà el trànsit per la zona del Palau

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum