En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Es posa en marxa la comunitat energètica de Castellfollit de la Roca

Volen aportar beneficis energètics al municipi i vetllar pel medi ambient
Roger Isern | 20 de setembre de 2022
Es posa en marxa la comunitat energètica de Castellfollit de la Roca

El concepte de comunitat energètica està protagonitzant moltes notícies en les últimes setmanes a casa nostra. La Garrotxa és una de les comarques catalanes més actives en aquest sentit i ara un poble més s’hi suma. És Castellfollit de la Roca que vol triar endavant una comunitat energètica amb el vistiplau dels seus veïns, per tal de generar ‘energia verda’. La idea de la comunitat energètica és que entre persones puguin compartir l’energia generada gràcies a les plaques solars situades en equipaments públics. El Regidor de Medi Ambient de Castellfollit de la Roca és Roger Santaló.

Aquest és el primer pas cap a una comunitat energètica a Castellfollit de la Roca. L’equip de govern vol complementar la seva aposta pel medi ambient amb més zones verdes i d’ombres al poble. La iniciativa sorgeix d’un procés participatiu, d’on van sorgir diferents taules de treball. Una d’elles és la de la transició energètica. Santaló espera que el projecte compti amb el suport dels veïns.

En els pròxims mesos, Castellfollit de la Roca acollirà diferents xerrades informatives sobre les comunitats energètiques. La intenció de l’ajuntament és tirar endavant el projecte per tal millorar la qualitat de vida dels veïns del poble davant la gran crisi energètica que viu el món.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum