En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Es pagarà tot l'any

El Parc Natural farà pagar durant tot l'any l'aparcament a La Fageda i a Sta Margarida. Els diners serviran per finançar els serveis que ja no es subvencionen.
| 6 d'agost de 2013
Es pagarà tot l'any

La mesura de pagar per aparcar als pàrquings de la Fageda i Sant Margarida es mantindrà durant tot l’any. Després que el pla pilot hagi funcionat, des del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ho aplicaran de forma permanent. Els diners recollits serveixen per finançar els serveis que ofereix el Parc i que ja no compten amb ajudes públiques per sufragar-se.

La mesura de pagar per estacionar el vehicle als aparcaments de Santa Margarida i La Fageda va entrar en funcionament l’octubre de l’any passat com a prova pilot. En tres mesos van passar pels pàrquings 11.500 vehicles i es calcula que al llarg de l’any s’arribarà als 40Mil. En un primer moment només es va posar en marxa el sistema de pagament durant els ponts però a partir de Setmana Santa d’aquest any es va estendre als caps de setmana. Vist l’èxit, el Parc Natural ha decidit implementar-la de forma permanent durant tots els caps de setmana de l’any, sense descartar ampliar-la en períodes de molta afluència turística. El motiu d’aquesta iniciativa és doble: d’una banda, controlar millor l’accés a aquests espais tant freqüentats de la comarca i, de l’altra, recaptar diners per poder mantenir els serveis que s’ofereixen. 

I és que les retallades de les administracions també han afectat al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Per poder-se finançar ha de buscar mesures com les de pagar per aparcar. En aquest sentit Xavier Puig, director del Parc, reconeix que "una altra via de finançament podria ser la taxa turística, una mesura però que s’ha de discutir amb la Generalitat".

Respecte a la polèmica que hi ha hagut en altres espais protegits per la possibilitat de fer pagar una entrada per accedir als Parcs, Puig assegura que en un espai obert com la Garrotxa això no és viable. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum