En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Episodi final

El ple de Castellfollit de la Roca aprova per unanimitat el conveni que posa punt i final al serial sobre la construcció del nou ajuntament del poble.
| 10 de març de 2014
Episodi final

Aprovat per unanimitat el conveni que posarà punt i final al conflicte de Castellfollit de la Roca amb el nou ajuntament. Amb un cost superior als 225.000€, sembla que s’acabarà amb el serial judicial que ha enfrontat a l’equip de govern i als propietaris del terreny on es va fer l’edifici. L’oposició hi ha votat a favor perquè considera que era “el mal menor”.

El ple d'aquest dilluns al vespre a Castellfollit de la Roca (Jordi Altesa)

JORDI ALTESA | Un acord entre les dues parts per valor de 175.000€ i unes actuacions i compensacions per valor superior a 50.000€ posen fi al calvari judicial que ha suposat la construcció del nou Ajuntament de Castellfollit de la Roca. Fins a 3 judicis hi ha hagut per aquest tema, el de conseqüències més greus és el que comportava l’enderroc d’una planta del nou edifici ja que, segons la justícia, incompleix la normativa urbanística i ordenava el seu enderroc. Una sentència que posava contra les cordes a l’equip de govern en general i al pressupost municipal en particular ja que les obres són ara mateix impossibles de pagar. A aquests 225.000€ cal sumar-hi els 100.000€ que l’oposició calcula que s’han gastat en advocats. Dit d’una altra manera: el conflicte haurà costat a les arques municipals l’equivalent a un terç del pressupost anual.

L’oposició d’Esquerra Republicana de Catalunya ha votat també a favor dels dos punts de l’ordre del dia que ratificaven l’acord arribat pels advocats de les dues parts. El seu portaveu, Miquel Reverter ha considerat que aquest acord és “un mal menor” i que les conseqüències de no ratificar-ho serien pitjors pel municipi i que per això hi donaven suport. Ni govern ni oposició han volgut fer declaracions a la premsa després del ple ordinari i s’han limitat a votar a favor en el tema.

 

En el ple també hi ha assistit, escortat pels seus advocats, Joan Gusiñer, representant de la família propietària del terreny on es van fer les obres. Gusiñer considera que aquests diners serveixen per a cobrir el cost d’advocats i maldecaps ocasionats per un conflicte que ha durat al voltant d’una dècada.L’advocat de Gusiñer, Jacint Planas, ha considerat que amb aquest acord es posaran punt i final als conflictes que ha generat l’edifici del nou ajuntament de Castellfollit. Es donarà la circumstància que tot i l’edifici està mal construït segons la normativa, es podrà quedar tal i com està.

D’aquests diners, els 175.000€ que són del conveni els avançarà la Diputació de Girona i l’Ajuntament els haurà d’anar tornant. Els altres 50.000€ són pels problemes causat per l’enderroc d’una escala a causa de les obres. Aquest és un cost aproximat, i tirant cap a la baixa, que s’ha d’anar sumant en tot el temps que aquesta no ha estat operativa. Cada mes, fins que no es facin les obres, la quantitat anirà pujant.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum