En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Ensenyar a respectar l’entorn i gaudir-lo treballant

És la tasca que ha fet el vigilant ambiental, Pau Gargallo, durant els mesos d’estiu a la zona d’Hostalets d’en Bas
Roger Isern | 3 d'octubre de 2022
Ensenyar a respectar l’entorn i gaudir-lo treballant

A vegades tot allò que tenim ben a prop de casa és admirat per molts però no apreciat per nosaltres mateixos. Això és el que pot passar en alguns casos a garrotxins i garrotxines acostumats a viure en un entorn natural com és el de la Garrotxa. Aquest estiu i per primera vegada a les comarques de Girona, la Generalitat ha impulsat la figura del vigilant mediambiental. A la Garrotxa, aquest lloc l’ha ocupat en Pau Gargallo. Un jove que ha estudiat arts i que ara estudia Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Uns àmbits molt diferents als que s’ha dedicat aquest estiu. La seva feina ha consistit en preservar l’entorn dels Hostalets d’en Bas i aconsellar als visitants. En una entrevista al programa ‘En Profunditat’, en Pau explica que ha estat un estiu tranquil i que la gent cada cop té més respecte per la natura.

Aquest estiu ha estat marcat per les altes temperatures i l’alt risc d’incendi. Per sort, segons en Pau, no hi hagut grans aglomeracions. A Ràdio Olot deixa una reflexió sobre l’entorn en el que ha pogut treballar aquest tres mesos.

Podeu recuperar l’entrevista sencera al vigilant mediambiental, Pau Gargallo, al podcast de radiolot.cat i a les nostres plataformes digitals.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

Des del Parc Natural noten l’augment de visites en zones com la Fageda d’en Jordà

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum